Kassav

Zoukformatie zorgt voor swingend en vet feest in The Box.

Kassav’ is een Zoukformatie uit Guadeloupe en Martinique. De band, die Zouk heeft uitgevonden, is een levende legende geworden. Dit jaar viert Kassav’ zijn 40ste verjaardag, en dat deden ze o.a. met een uitverkocht megaconcert op 11 mei in de Parijse La Défense Arena (capaciteit 40.000!).

Voor het exclusieve geluid van ‘Kassav’ vermengen alle Caribische muzikale invloeden zich met funk en rock om een ​​ongewone, ritmische cocktail te produceren. Genoeg om de hele planeet te laten dansen, zoals ze tijdens elke show over de hele wereld bewijzen. Henk Schepers van ‘Live in Europe’ wist ze ook naar Nederland te halen voor een kleurrijk, ritmisch, exclusief optreden 15 november jl. in ‘The Box’ in Amsterdam.

Het verhaal van Kassav ‘(de naam komt van cassave en is een Frans-Creools woord voor een ronde, platte cassavekoek met kokos) begon in 1979 toen Pierre-Edouard Décimus, lid van een dansorkest sinds de jaren zestig, besloot de muziek te vernieuwen en te moderniseren. Sinds de oprichting van de band is Kassav’ populair geworden in zowel het Caribisch gebied, als Afrika en Europa.

Het werd dan ook een spetterende avond met ruim 2000 dansende bezoekers op de lekkerste Caribische muziek met grote hits en een flitsend voorprogramma, dat werd ingevuld door de Caribean-Funk band @SIX van Ed Rust, ook wel Atsix genaamd. De band @SIX zorgde voor een heerlijke vooravond vol tropische ‘ballroommuziek’ danseressen en blazers, met Zuid-Amerikaanse invloeden en lekkere ritmes.

En natuurlijk mochten de pareltjes van Kassav zoals o.a. La Se Sel Medikaman Nou Ni, Sye Bwa en Mwen Malad Aw niet ontbreken! Zelden zie je zoveel mensen bij elkaar volledig genietend en losgaan op het ritme van deze Caribische muziek, zonder ook maar één onvertogen woord. Een voorbeeldig spektakel met voorbeeldig publiek !

‘Live In Europe’ organiseert concerten, evenementen, theaterprogramma’s en festivals. Ook richt zij zich op professionele conceptontwikkeling en productie van muziek, promotie, boekingen, management en begeleiding van internationale topartiesten.

http://liveineurope.nl/nl/live-in-europe-2/

Fotografie en verslag: Jerrold Mallee