Sheila E.

Fotoserie: Sheila E. met spetterende liveshow in Leiden.

Sheila E. zorgde gisteren (2 november) voor veel onvergetelijke momenten in Gebr. de Nobel. De meester percussioniste liet het publiek in de Leidse popzaal genieten van hits van weleer als de 80’s nummers ’The Glamorous life’ en ’A love bizarre’ maar ook kwamen natuurlijk de meer recente tracks aan bod.

Een reis terug in de tijd was het dus voor de fans van funky klanken op drums en conga. Als dochter van de beroemde jazz-percussionist Pete Escovedo kreeg Sheila de liefde voor drums en conga’s met de paplepel ingegoten. Toen Prince zich ook nog eens over haar ging ontfermen raakte haar carrière in een ware stroomversnelling.

Live on stage is Sheila E een wervelwind en een optreden van haar is levendig en meeslepend. Met natuurlijk een spetterende live band die haar begeleidt. Daarnaast is het natuurlijk een bijzondere ervaring om een grootheid als Sheila E in een kleinere zaal als Gebr. de Nobel in Leiden te aanschouwen.

Een avond vol fraaie momenten daar in Leiden en voor de fans zeker een ervaring om nog lang op terug te kijken.

Fotografie: Maarten Ederveen