DI-RECT

DI-RECT SPEELT HAAGSE PAARD WEER ONDERSTEBOVEN.

“Het voelt net als thuis zijn”, zei Marcel Veenendaal tijdens zijn optreden met Di-Rect afgelopen zaterdag 28 december. Na een jaar waarin meer dan 20 theaters volledig uitverkocht waren en de band het met hun voorstellingen de intieme kant opzocht, was het op 28 december tijd om alle energie weer uit de kast te halen bij hun enige clubshow en laatste optreden van dit jaar! De grote zaal was al binnen drie uur uitverkocht !

Tijdens deze exclusieve performance werden hits als ‘Where We Belong’ en ‘Times Are Changing’ afgewisseld met werk van recentere albums. Het werd een spetterend optreden in een bomvol, stomend Paard. Paard heeft een bijzondere band met DI-RECT en elke show in de geboortestad van de formatie voelt als een thuiswedstrijd.

De Haagse rockband is één van de grotere namen in de Nederlandse muziekwereld. Al jarenlang treden de heren op voor uitverkochte zalen. Je kunt de rockers daarnaast ook vinden op grote evenementen zoals Pinkpop en Concert At Sea. In haar twintigjarig bestaan wist de formatie hits te scoren met tracks als ‘Times Are Changing’, ‘This Is Who We Are’ en ‘Young Ones’. In februari 2019 bracht de groep haar nieuwste single uit, ‘Devil Don’t Care’.

De supportact werd dit keer ingevuld door ‘BANJI’, een nieuwe 4 koppige Nederlandse band. Hun muziek kun je het beste scharen onder de noemer funky, met wankele beats en synths die de gekste geluiden maken. Met een voorliefde voor R&B, alternatieve pop en een klein vleugje hiphop is BANJI zeker wel een band met toekomst.

Verslag en fotografie: Jerold Mallee