Midge Ure

Midge Ure – 1980 – Vienna & Visage onvergetelijk live in Paard Den Haag.

Midge Ure kennen we natuurlijk van het legendarische Ultravox, maar ook van zijn andere band Visage. Wie kent niet de hits? ‘Reap the Wild Wind’, ‘Dancing With Tears in My Eyes’, ‘Love’s Great Adventure’ en uiteraard het tijdloze ‘Vienna. Allemaal prachtige, onvergetelijke nummers. Op 19 december stond Midge Ure in het Paard te Den Haag.

Als lid van zowel Ultravox als van Visage kun je Midge Ure een belangrijke sleutelfiguur in de New Wave noemen. In beide bands speelde hij een cruciale rol in de opmars van de synthesizers in populaire muziek.

Dit jaar is het alweer 40 jaar geleden dat Midge Ure toetrad tot Ultravox, en samen met zijn Band Electronica bracht hij gisteren voor het eerst in 40 jaar tijd het gehele album ‘Vienna’ integraal naar het podium. Daarbij was het ook de allereerste keer dat veel nummers van zijn eerste band Visage live te horen zijn. Een onvergetelijke avond voor fans en andere enthousiastelingen.

Het voorprogramma was in handen van de verrassende Tiny Magnetic Pets.

Fotografie: Maarten Ederveen www.maartenederveen.nl