De 22ste Vrienden van Amstel Live

Unieke samenwerkingen in Rotterdam Ahoy.

VVAL2020

Kensington en DI-RECT hebben in een uitzinnig Rotterdam Ahoy een bijzondere samenwerking opgevoerd tijdens de eerste avond van de 22e editie van De Vrienden van Amstel LIVE.

Samen met een 40-koppig orkest en koor speelden de bands met elkaar hits van hun jeugdidolen Nirvana, Rage Against The Machine, Oasis, Blur en Robbie Williams. Voor alle tracks zijn speciale arrangementen geschreven voor de uitvoering.

VVAL2020

Het indrukwekkende rock stuk was de opmaat naar de grote finale van de avond waar DJ’s Sunnery James & Ryan Marciano samen met Guus Meeuwis, Rowwen Heze, André Hazes en Nick & Simon Nederpop klassiekers in een verrassende dance uitvoering brachten.

VVAL2020

Het laatste woord was aan Kraantje Pappie, Joshua Nolet (Chef’ Special) en Typhoon die onder een immense waterval met special effects vanuit de bekende kroonluchter de hit van Macklemore & Lewis “Can’t Hold Us” in een Nederlands jasje staken.

Drie bands tegelijk op podium
Eerder op de avond waren er al andere bijzondere samenwerkingen te bewonderen. Zo speelden voor het eerst in Nederland drie volledige bands gelijktijdig op één podium. Chef’ Special, Typhoon en BLØF speelden samen ‘Iedereen Is Van de Wereld’.

VVAL2020

Guus Meeuwis en Kraantje Pappie lieten hun speciaal voor De Vrienden geschreven remake van ‘Het Is Een Nacht’ voor het eerst live horen en Thomas Acda en Snelle brachten samen ‘Reünie’, omlijst met prachtige beelden van hun reis naar New York. Het 150-jarig bestaan van Amstel werd in show gevierd met het Amstel café waar onder andere André Hazes, Nick & Simon, Guus Meeuwis, Thomas Acda en Paskal Jacobsen met bekende kroegnummers heel Ahoy lieten meezingen.

VVAL2020

Voor nieuwkomers Suzanne & Freek, Snelle en Duncan Laurence is het de eerste kennismaking met De Vrienden van Amstel LIVE.

Vanaf de start is het feest, niet alleen voor de zaal maar ook voor ons als artiesten. Gelukkig hebben we nog 11 shows te gaan!”

De grootste kroeg van Nederland ontvangt in totaal 160.000 bezoekers. De 22e editie van De Vrienden van Amstel LIVE vindt plaats op 16, 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 26, 27 januari én 28 januari 2020.

Tekst: www.amstel.nl Foto’s: Maarten Ederveen