Alanis Morissette

Zangeres met akoestisch optreden naar Carre.

AKOESTISCH OPTREDEN TER ERE VAN 25-JARIG BESTAAN ALBUM ‘JAGGED LITTLE PILL’

Alanis Morissette geeft op maandag 24 februari 2020 een concert in Koninklijk Theater Carré. De Canadese zangeres doet de Amsterdamse zaal aan voor een akoestische uitvoering van haar legendarische album Jagged Little Pill dat dit jaar 25 jaar bestaat. De kaartverkoop voor het concert, dat over een kleine twee weken al plaatsvindt, start vrijdag 14 februari om 10.00 uur via Ticketmaster.
Alanis Morissette brak in 1995 wereldwijd door met haar derde studioalbum Jagged Little Pill. Daarop staan onder andere de bekende singles ‘Ironic’, ‘You Oughta Know’ en ‘Hand In My Pocket’, die stuk voor stuk in de top van de hitlijsten belandden.

Morissette won destijds met de plaat onder andere de Grammy voor Album of the Year. Van het album zijn ruim 33 miljoen exemplaren verkocht over de hele wereld, waarmee Jagged Little Pill inmiddels is uitgegroeid tot een ware alternative rock klassieker. Door veel muziekcritici wordt het gezien als één van de belangrijkste vrouwelijke solo platen uit de jaren negentig.

Eind vorig jaar bracht Morissette haar nieuwste single ‘Reasons I Drink’ uit. Ook maakte ze bekend dat ze in de lente – voor het eerst sinds acht jaar – met een nieuw album komt. De release van Such Pretty Forks In The Road staat gepland voor 1 mei 2020.

ALANIS MORISSETTE – INTIMATE & ACOUSTIC
Celebrating 25 years of Jagged Little Pill
Maandag 24 februari 2020
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam