Eliades Ochoa

Laatste nog levende Buena Vista Social Club zanger ontroert Luxor Live.

Eliades Ochoa is de laatste nog levende mannelijke zanger van de Buena Vista Social Club, het project met Ry Cooder dat dankzij een documentaire en een weergaloos album de traditionele muziek van Cuba weer terug in de belangstelling zette.

Gitarist en zanger Ochoa, met zijn kenmerkende cowboyhoed, zong op de hits El Cuarto De Tula en Chan Chan en werd hierdoor een van de belangrijkste Cubaanse sonero’s aller tijden. Hij maakte vele albums als solo-artiest, als lid van de groepen als Cuarteto Patria en Afrocubism en werkte samen met artiesten als Bob Dylan, Manu Dibango en zelfs ons eigen BLØF. Begin 2020 kwam zijn nieuwe album Vamos a Bailar un Son uit.

Eliades Ochoa speelde met zijn band in Luxor Live eigen werk en muziek van Buena Vista Social Club! Dat leverde uiterst dansbare muziek op. @Luxor Live

Fotografie Rob Herstel