Braids

Canadese indie-art rockband brengt nieuw album uit.

De in Montreal gevestigde indie-art rockband Braids zal haar nieuwe album ‘Shadow’ Offering’ op 24 april uitbrengen via Secret City Records. Op het album, dat is geproduceerd door Chris Walla (Death Cab For Cutie), laat de band duidelijk horen dat ze een nieuw artistiek niveau heeft bereikt. Zo ook op de eerste single ‘Young Buck’ die een ode aan onmogelijke liefde.

Op ‘Shadow Offering’ doorkruisen luisteraars een genuanceerde en gecompliceerde wereld: een wereld vol mooie tegenstellingen. Hoewel het album zich richt op het falen van mensen om lief te hebben en geliefd te worden, probeert het ook evenwicht en gerechtigheid te brengen. Het album gaat over pijn, gebroken harten en boosheid, maar het brengt ook hoop: “There’s more hopefulness in this record than anything else I’ve written,” zegt Standell-Preston. “I think the songs are more human, more tangible, more honest.”

Braids bestaat uit Raphaelle Standell-Preston, Austin Tufts en Taylor Smith. De band werd gevormd in 2007 in Alberta en heeft een decenniumlange reputatie opgebouwd. Met twee Polaris-prijs nominaties en een Juno Award voor ‘Best Alternative Album’ (2016) op zak is de band uitgegroeid tot een van Canada’s meest geprezen art-rockbands. Met de zang van Standell-Preston als de pijler van het geluid, vlecht Braids organische en elektronische elementen samen in een lyrisch landschap dat intiem, explosief en emotioneel meeslepend is. @V2 Records