De Staat

Band releast magistrale nieuwe videoclip Phoenix.

De Staat is alom bekend om zijn magistrale videoclips en vanaf vandaag voegen ze opnieuw een meesterwerk toe aan dat lijstje.

Kijk hier naar Phoenix:

Phoenix ging in première in de bioscopen van Rotterdam en Nijmegen vorige week, tijdens de filmavonden met De Staat. Daarin ging Eric Corton het gesprek aan met Torre Florim, de band en een aantal regisseurs over het tot stand komen van oude en meer recente clips.

De video van Phoenix werd geregisseerd door BLACKMETALDEATH (Floris Kingma) waarmee de band eerder samenwerkte voor de videoclip van hun nummer Round.

Torre Florim: ”De video is een metafoor voor de opwarming van de aarde en is zeker een duistere dystopische blik op de toekomst. Vlak voordat we de video gingen draaien barstten er extreme bosbranden los in Californië en in Australië, dus het voelt heel erg relevant. Misschien is die duistere toekomst dichterbij dan je denkt.”

foto: Rob Herstel

BLACKMETALDEATH: ”Well, look at it from the positive side. We managed to conquer a planet and are about to destroy it. How cool is that!”

Phoenix staat op het album Bubble Gum, dat vorig jaar uitkwam. De Staat kondigde vorige week het concert In The Round II aan, op 17 oktober in Ahoy RTM. Festivaldata kan je vinden op hun website.

De Nederlandse alternatieve rockband De Staat timmert al aan de weg sinds 2009. Voorbije zomer waren ze headliner op Lowlands, waar ze gevraagd werden om The Prodigy te vervangen. In 2017 stond De Staat in het voorprogramma van The Rolling Stones in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. Het jaar ervoor, in 2016, deden ze 21 shows als voorprogramma van Muse.

Komende zomer zijn ze special guest bij Editors, in Zuiderpark, Den Haag. @Caroline Benelux

foto De Staat op Lowlands: Harold Versteeg