DINA

Friese singer-songwriter brengt hoop, passie en rust.

In een wereld waarin levens jachtig zijn, alles snel moet en mensen zich van elkaar afzonderen, brengt zangeres en liedjesschrijver DINA een krachtig tegengeluid: dat van de bezinning, verbinding en stilte. Haar warme stemgeluid sluit naadloos aan bij de weidse muzikale landschappen die ze creëert, met als basis world indie, West-Afrikaanse grooves en invloeden van Bliss, Jono McCleery en Aldous Harding.

DINA’s muziek is nu eens krachtig en groots, dan weer intiem en kwetsbaar. ‘Als ik zing voel ik me alsof ik op de top van een berg sta of alsof ik door een uitgestrekte woestijn loop,’ vertelt de zangeres. Het podium vindt zij de ideale plek voor verbinding. ‘Voor mij zijn shows magische momenten waarin alles samenkomt: er ontstaat balans tussen die gejaagdheid en ontspanning.’​

Hoop, compassie en rust zijn ook de thema’s van haar songteksten. DINA: ‘Ik wil een plek van veiligheid bieden in mijn muziek, de soort kalmte die je ook in de natuur vindt. Een moment van verdieping, waarin je onbevooroordeeld naar jezelf en naar de ander kunt kijken.’ Zo gaat het nummer What Do You Say over het moment dat je je realiseert dat je jezelf pijn aan het doen bent. ‘Je kunt boos worden op jezelf,’ legt DINA uit, ‘of je kunt de verzachting zoeken en erkennen dat het een leermoment is. Je hebt altijd een keuze.’

Volgens de Friese singer-songwriter lopen tekst en muziek flink door elkaar. DINA: ‘Wat ik niet in woorden zeg, zit wel in de melodie of in de manier waarop ik iets zing. Of je wordt muzikaal naar een plek geleid waar je begrijpt wat ik bedoel. En altijd is er in de muziek ruimte voor wat jij als luisteraar voelt.’ @Audiomaze www.audiomaze.com

Links

dinamusic.nl

facebook

instagram

spotify

youtube