Jack Poels

Frontman Rowwen Hèze brengt derde solo-single uit.

Foto Rob Herstel

Recent verscheen de derde single en tevens titeltrack van het eerste solo-album van Jack Poels (bekend als voorman van Rowwen Hèze): ‘Blauwe Vear‘. Na eerdere singles ‘Elf oaver elf’ en ‘In de achtertuin’, die airplay verkregen op Radio NPO1, NPO2 en NPO5, is ‘Blauwe Vear’ de derde en laatste voorloper van het album.

De nieuwe Single ‘Blauwe Vear’ is nu overal online te beluisteren, het komende album is te pre-orderen in de Snowstar Records webshop. Vanaf mei gaat Jack Poels op tour door Nederland.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.snowstar.nl/shows.

De titeltrack speelt een belangrijke sleutelrol voor het album en is vernoemd naar de veer van een Vlaamse gaai die Jack vond op de dag dat zijn zoon voor zijn studie naar Zuid-Korea vloog. De veer werkte als een trigger op Jack om dit album te schrijven. Het werd een trigger voor 12 Nederlands/Limburgstalige ballades. Liedjes die fans van het rustige werk van Rowwen Hèze dolenthousiast zullen maken.

‘Blauwe Vear’ is een openhartig album vol ingetogen americana muziek met kleine woorden over grote emoties. Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal. Ter ondersteuning van het album zal Jack Poels, live bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans, een tour van 23 shows door Nederland gaan spelen tussen mei en juni.

Bij nieuwe single ‘Blauwe Vear’ verschijnt ook een video, gemaakt door Rob Hodselmans, bekend van de documentaire ‘Nao ’t Zuuje’ met Lex Uiting. In de video zijn de drie heren ook te zien. Jack Poels: “Het lied gaat over uitvliegen en weer thuiskomen. Vanuit de studio waar het album opgenomen is drijft een bootje over de maas. De voorjaarswind waait en de zon maakt jacobsladders door de wolken. Vogels stijgen op om uiteindelijk weer te landen op het water, zoals ook de boot weer de veilige haven opzoekt. Dit alles onder toeziend oog van onze talisman; de blauwe vear. Over de hoog golvende maas klinken de woorden ’n veer gevonden en bewaard, ik laat jou los straks in de wind, als alles hier weer is bedaard, en jij weer thuisgekomen bent.”
@Snowstar Records