Monique Klemann

Monique Klemann presenteert nieuw album ‘Lovers in Motion’ in Amsterdam.

Vandaag 6 maart brengt Loïs Lane zangeres Monique Klemann haar derde soloalbum ‘Lovers In Motion’ uit. Gisteren was onder grote belangstelling de lancering daarvan in De Duif in Amsterdam.

Op het podium van de prachtige en sfeervolle Amsterdamse kerk aan de Prinsengracht presenteert Monique Klemann aan het publiek een introductie van de liedjes van haar nieuwe album, naast wat songs van de eerste twee solo cd’s ‘On Patrol’ en ‘Coool’ uit 2016. Tussendoor verscheen nog het Loïs Lane-album ‘As One’. De albumpresentatie doet Monique samen met haar strakke liveband, waarin ook haar echtgenoot en gitarist Jeroen den Hengst een belangrijke rol speelt.

‘Lovers in Motion’ is een verrassend en avontuurlijk album waarop Monique Klemann zich niet beperkte tot één genre. Je kunt het zien als een mix van pop en soul, beïnvloed door jazz. Behalve eigen songs staan er ook enkele mooie covers op als ‘I’m Not in Love ‘ van 10CC en ‘Spooky’ van Classic IV. Het album werd geproduceerd door J.B. Meijers, bekend van onder meer De Dijk en The Common Linnets.

Monique is duidelijk blij met haar derde soloplaat, volgens haarzelf tevens ‘de beste’ van de drie. Ook is ze verheugd over de vele mensen die door het regenachtige weer toch naar haar cd presentatie gekomen zijn. Vol trots introduceert ze haar nieuwe aanwinst en zingt er nummers van als het opvallende ‘Sleeping Pill’ en het prachtige ‘In Love’, een Engelstalige bewerking van het door Daniel Lohues geschreven ‘Verliefd’.

Oorspronkelijk is dit liedje als duet gezongen met Richard Jansen van Fatal Flowers die gisteren helaas niet op de première van het album aanwezig kan zijn. Richard en Monique kennen elkaar omdat ze ooit samen zongen in een band, die later opsplitste in Fatal Flowers en Loïs Lane. Een perfecte vervanger als solist in De Duif is Monique’s echtgenoot Jeroen die ook de Engelse tekst van ‘In Love’ maakte. Als duo presenteren ze met deze versie een van de hoogtepunten van de avond.

Samen met de Chinese popster Coco Zhao presenteert Monique het jazzy en goed in het gehoor liggende nummer ‘Coool’ van haar eerdere solo EP uit 2016 met dezelfde naam. Waarna ze weer vervolgt met enkele tracks van haar nieuwe album ‘Lovers in Motion’ waaronder misschien wel het hoogtepunt ‘Running Up A River’. Wat krijg je hier een positief gevoel van!

Aan Monique’s geliefde zus Suzanne Klemann (vooral ook bekend als Monique’s muzikale wederhelft in de popgroep Loïs Lane) de dankbare taak om het eerste exemplaar van ‘Lovers in Motion’ aan Monique te overhandigen. Een emotioneel moment voor de zussen, al voegt Suzanne er ook de nodige humor aan toe. Op het einde zingt Suzanne nog een liedje mee met de band en wordt er met zijn allen afscheid genomen van een enthousiast publiek tijdens een bijzondere avond.

Tekst en live fotografie: Anneke Ruys