Steven Wilson

Steven Wilson kondigt zesde soloalbum aan.

Steven Wilson (Porcupine Tree, no-man) kondigt zijn zesde soloalbum THE FUTURE BITES aan. Dit werk is de opvolger van To The Bone (2017) en verschijnt op 12 juni.

Als opwarmer lanceert Wilson een 10-minuten-durende Moroder-esque tour de force PERSONAL SHOPPER:

In THE FUTURE BITES onderzoekt Wilson hoe het menselijke brein geëvolueerd is in het Internettijdperk. De luisteraar bevindt zich middenin de 21ste eeuw, een wereld vol verslavingen. Ontluikende technologie, publieke experimenten, manipulatieve social media, het verdwijnen van het individu,.. Maar THE FUTURE BITES is geen visie op een naderende dystopie, eerder een nieuwsgierig inzicht op het hier en nu.

THE FUTURE BITES is een ronduit schitterend geheel, met zowel electronica als akoestische elementen, groovy baslijnen, duistere funk,… geproducet door Wilson zelf en David Kosten (Bat For Lashes, Everything Everything). @Caroline Benelux

THE FUTURE BITES tracklisting

1. UNSELF
2. SELF
3. KING GHOST
4. 12 THINGS I FORGOT
5. EMINENT SLEAZE
6. PERSONAL SHOPPER
7. MAN OF THE PEOPLE
8. FOLLOWER
9. ANYONE BUT ME