Touchscreen

Artiesten die raken. Op afstand. Door 50 iPads.

Typhoon bij de Vrienden van Amstel Live in Ahoy Rotterdam. [fotocredit Harold Versteeg | Hollandse Hoogte]

Foto: Harold Versteeg. Typhoon is een van de artiesten die meedoen aan het project Touchscreen

Op 1 april treden een aantal Nederlandse artiesten waaronder Typhoon, Iris Hond en Tangarine live op voor een publiek dat met behulp van iPads direct met hen in contact staat. Het project heet Touchscreen.

Touchscreen is bedacht door Ruimte om te Raken dat is opgezet door een aantal mensen die werkzaam zijn in de wereld van cultuur en events en bij wie, door het coronavirus, plotsklaps het werk stil ligt. Ze hebben één doel: blijven raken op afstand.

Live contact met de artiesten per iPad
Naast een algemene livestream die op 1 april te zien is treden de artiesten op voor een exclusief virtueel publiek dat bestaat uit 50 personen die door middel van een iPad in verbinding staan met de artiest. Niet fysiek, maar tóch live. Het publiek ziet en hoort de artiest en de artiest ziet en hoort het publiek. Net als bij een echt concert is er verbinding en een wisselwerking van energie.

Honderd mensen
In tijden waarin afstand houden van levensbelang is, is het belangrijk verbinding te houden. Het doel van dit project is om elkaar te blijven raken, juist nu we zijn toegewezen op schermen. Op www.ruimteomteraken.nl kunnen honderd mensen zich aanmelden om via een iPad aanwezig te zijn bij één van de twee concerten die plaatsvinden in een verlaten evenementenlocatie. Ze loggen in vanuit hun eigen huis en met een eigen telefoon.

Aanmelden
Wil jij, via een iPad virtueel aanwezig zijn bij één van de live optredens? Meld je dan kosteloos aan op www.ruimteomteraken.nl en laat weten bij welk optreden je wilt zijn. De eerste 50 aanmeldingen per sessie krijgen een exclusieve uitnodiging. Ben je net te laat? Geen probleem: de livestreams van beide concerten zijn op 1 april ook via de website te bekijken. De losse optredens delen we vanaf 1 april natuurlijk ook. Tekst @ruimteomteraken Foto’s Harold Versteeg

www.ruimteomteraken.nl