Ayreon

Symfonische metalband pakt de #1 positie in GfK Dutch Album Top 100.

In de wereld van progressive rock en symfonische metal is Arjen Anthony Lucassen een grote naam. Zijn muziek wordt wereldwijd beluisterd en gekoesterd.

In september 2019 was de 013 in Tilburg 4 dagen lang het toneel van Lucassen, zijn band en een wereldvermaarde groep van zangers en zangeressen uit de progressieve metalwereld. 12.000 fans uit 64 verschillende landen reisden af naar Tilburg om daar de 20e verjaardag van het album ‘Into The Electric Castle’ te vieren.

‘Into The Electric Castle’, oorspronkelijk uitgegeven in 1998, is een klassiek verhaal over een epische tocht. Het speelt zich af in ‘no time and no space’, en vertelt het verhaal van acht individuen die, geleid door een mysterieuze stem, op zoek moeten gaan naar het geheimzinnige Electric Castle.

Op het album zingen o.a Fish (the Highlander), Lucassen (the Hippie), Sharon den Adel (Indian), Edwin Balogh (The Roman), Anneke van Giersbergen (the Egyptian), Damian Wilson (the Knight) en Edward Reekers (the Futureman), met de uitzondering van Sharon den Adel vertolken zij allen opnieuw hun rol in de spectaculaire live show.

De cast bestond uit maar liefst 22 zangers/zangeressen en instrumentalisten, waaronder een aantal mensen die al jaren met Lucassen werken, zoals Thijs Van Leer (Focus), Robby Valentine, Simone Simons (Epica), John Jaycee Cuijpers (Praying Mantis), Marcela Bovio en muzikanten Joost van den Broek, Johan van Stratum, Marcel Singor, Ferry Duijsens, Bob Wijtsma and Ben Mathot. Voor de ‘mysterieuze stem’ werd niemand minder dan Star Trek acteur John De Lancie (“Q”) aangetrokken.

‘Ayreon – Electric Castle Live And Other Tales’ is nu uit via Music Theories Recordings/Mascot Label Group uit op 3LP/2CD+DVD/Earbook/BD.@Mascot Label Group Benelux