Brother Leo

INTRODUCING: BROTHER LEO.

In slechts een handvol tracks heeft de Zweedse artiest Brother Leo al diepe indruk weten te maken met zijn veelzijdige sound en tijdloze stemgeluid. Hij mixt in zijn nummers elektronische en live elementen en combineert zijn gevoel voor soul en drama met een positieve vibe.

De singer-songwriter, die bekend werd onder zijn echte naam Ola Svensson, werkte al samen met grote namen als Fatboy Slim. In zijn nummers raakt hij vaak aan rauwe emoties, waardoor veel fans troost putten uit zijn muziek.

Zijn nieuwe single Hallelujah schreef hij tijdens een donkere periode in zijn leven. Het duurde dan ook even voordat hij zich er toe kon zetten om het nummer af te maken, omdat het pijnlijke herinneringen naar boven haalde. Uiteindelijk heeft het voltooien van de track hem juist geholpen om met moeilijke gevoelens om te gaan:

‘Hallelujah is about broken illusions in a broken world. It’s that moment of realization when you know you have to make peace with something that just can’t be fixed. I wouldn’t call myself religious, but this song came out almost like a prayer. It was a cry for help in a hopeless situation.’ @Sony Music