De Staat Witch Doctor

KINK roept Witch Doctor uit tot beste alternatieve nummer ooit.

De Staat op Lowlands Festival in Biddinghuizen [fotocredit Harold Versteeg | BrunoPress]

Het nummer Witch Doctor van De Staat uit 2013 is door de luisteraars van radiostation KINK uitgeroepen tot het beste alternatieve nummer ooit in Nederland gemaakt. De track voert daarmee de eerste editie aan van de KINK NL Top 100, die maandag 27 april, Koningsdag, te horen is op KINK.

De afgelopen weken werden er meer dan 30.000 stemmen uitgebracht voor de lijst. De top 5 ziet er als volgt uit:

1 De Staat Witch Doctor
2 Johan Tumble And Fall
3 Urban Dance Squad Demagogue
4 Mozes And The Firstborn Sad Supermarket Song
5 Within Temptation Ice Queen

De volledige lijst is te vinden op KINK.nl. Het samenstellen van de KINK NL Top 100 maakt deel uit van het landelijke initiatief Samen Oranje, onder welke vlag alle deelnemende radiostations tussen 7 uur ’s ochtends en 19 uur ’s avonds uitsluitend muziek van eigen bodem draaien. De presentatie van de lijst is in handen van Michiel Veenstra, Tessa Mol, Jasper Leijdens en Tim op het Broek.

Direct aansluitend op de Samen Oranje dag lanceert KINK haar 3e themazender genaamd KINKNL, een station met uitsluitend Nederlandse alternatieve muziek.
De zender is vanaf 19:00 uur 24/7 online te beluisteren via KINK.nl, de KINK app en smart speakers als de Google Home en internetradio’s zoals Sonos.

‘Samen Oranje’ is een gezamenlijk initiatief van Radio 10, Sky Radio, Radio Veronica, NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, 100% NL, SLAM!, KINK, Qmusic en alle publieke lokale en regionale zenders. De radiostations geven artiesten en musici uit Nederland een steuntje in de rug nu hun optredens komen te vervallen. Op Koningsdag, maandag 27 april, geeft elke zender op eigen wijze invulling aan deze themadag waarbij het Nederlands product centraal staat. @KINK @KINKNL

foto Harold Versteeg