DeWolff

Psychedelische rockers komen met gloednieuwe single.

De psychedelische rockers van DeWolff brachten hun gloednieuwe single ‘Live Like You’ uit.

Het nieuwe jaar 2020 is nog maar net begonnen en nu al een rollercoaster voor DeWolff. Afgelopen Januari kwam hun 7de studio album ‘Tascam Tapes’ uit die ze opgenomen hadden tijdens hun Europese tour in 2019.

Met ‘Live Like You’ is het weer een heel ander verhaal. Dit nummer begon als een groovy stuk wat Pablo en Luka hadden geschreven voor onder een Europese commercial van Škoda. Maar om er een echt DeWolff nummer van te maken miste het toch de kenmerkende Hammond sound van Robin. Toen die zijn bijdrage leverde aan het nummer, wat over het volgen van je eigen weg gaat in deze tijd van influencers en copycats, ontstond er een echt classic DeWolff track.

De mannen van DeWolff doen ook altijd alles op hun eigen manier. Of het nu gaat om het maken van een plaat ‘on the road’, het beluisteren van een nieuw album via een telefoon lijn of het maken van interactieve muziek video’s met meerdere verschillende artiesten. Bekijk hier ‘Queen Of Hearts’ wat daar een mooi voorbeeld van is. Ook na het uitstellen van Record Store Day besloten ze toch ‘Electrosaurus 2’ uit te brengen ter support van de platen zaken en alle artiesten die erop staan.

DeWolff is zeker geen doorsnee band. Jaren geleden begonnen drie tieners met een vrije geest een bandje en deden gewoon waar ze zin in hadden en maakten de muziek die ze tof vonden. Zeven albums (waarvan 6 in de Album Top 20) en vele Europese tours met o.a. The Black Keys, Blues Pills, Wolf People, Wolfmother en Deep Purple later hebben ze hun sporen verdiend. Onder hun fans hebben ze niemand minder dan Seasick Steve en Roger Glover en ze wonnen verleden jaar een Edison voor Beste Rock Band. @Professional Independent Music Promotion

Foto’s Hans Kreutzer

Online

www.dewolff.nu

www.facebook.com/dewolfficial

https://twitter.com/dewolffmusic

www.instagram.com/dewolfficial/