EM

EM – Reborn

Em Hoggett is zangeres en pianist. Beide doet deze Britse, in USA wonende singer-songwriter op gedreven wijze. Het bracht haar de nodige aandacht en veel positieve reacties. EM brengt songs met een boodschap die ze laat doorklinken in haar muziek. Eerder kwam de veelbesproken EP ‘What I Want To Say To You’ uit met daarop vier liedjes met een missie. Op haar zestiende werd Em verkracht At 16, I was stripped of my power, my strength, my sexuality, my ability to trust, my ability to love, my ability to live. I was raped zegt ze daarover. Met haar inspirerende verhaal over het heroveren van haar kracht, macht en eigen seksualiteit wist zij vrouwen van over de hele wereld een hart onder de riem te steken. Het schrijven van liedjes werd voor Em de sleutel om zichzelf te helen in donkere tijden. Ze treedt daarmee in de voetsporen van artiesten als Tori Amos, Heather Nova en Lady Gaga. Met haar nieuwe album REBORN hoopt Em de wereld te laten zien dat waar je ook doorheen gaat, het toch mogelijk is om je te herpakken en een positief leven te leiden. Met haar muziek spreekt Em vandaag de dag veel mensen aan te spreken en te overweldigen. Niet alleen met haar teksten, maar zeker ook met haar indringende zang en hypnotiserende pianospel. Op haar nieuwe twaalf tracks tellende album REBORN zet Em de weg voort om via haar liedjes luisteraars mee te slepen en te inspireren. Ze werkte erop samen met grote namen als Melvin Brannon Jr (Booker T, Dan Reed Network), Tyler Hammond (Fred Durst, Limp Bizkit), Fire Mist (Sea At Last) and GRAMMY-nominated Bruce Witkin (Aerosmith, Marilyn Manson, Alice Cooper). Inspired by artists such as Shirley Bassey and Jamie Cullum, the musical style of this album combines the sound of a James Bond soundtrack with the storytelling of a Pink Floyd album zegt Em zelf over haar nieuwe album. Je vindt er gedreven juweeltjes als The Knocking, Unbreakable en Nobody Knows op terug. Expect drama, energy, contrast, passion and a story that needs to be heard. REBORN is een album dat het beslist verdient om beluisterd te worden. (AR)

Socials