St. South

Australische multi-instrumentalist komt met soulvol elektro album.

Credit: Olivia Gavranich

De Australische multi-instrumentalist St. South (Olivia Gavranich) kondigt tezamen met haar debuut album de nieuwe single en video ‘Growing Up’ aan. Als songwriter, zangeres en producer heeft ze onvermoeibaar aan haar vaardigheden gewerkt.

Dat resulteerde in de genuanceerde soulvolle electro waar ze vandaag de dag om bekend staat. Haar sound representeert niet alleen maar haar technische onafhankelijkheid. Het is een intiem portret van een artiest die op eigen kracht miljoenen luisteraars van over de hele wereld aan zich heeft weten te binden.

Op ‘Get Well Soon’ is St. South onthullend, ze vertelt over verdriet, gebroken harten en uiteindelijk over zelfliefde. De aankondiging van het album gaat samen met de release van de single “Growing Up”, een track die de dubbele betekenis achter de plaat onthult. Op het eerste oog lijkt het over het einde van een relatie te gaan, maar er dreigt iets diepers aan de oppervlakte te komen.

Ze legt uit: “‘At first listen, ‘Growing Up’ sounds like a breakup song, but for me personally there’s a double meaning, relating to self-care surrounding mental health. Lines like ‘won’t you just try to be brave?’ and ‘you pulled away, I guess that’s when you needed a break,’ are things that I’ve said to myself during bad patches of anxiety. When things get tough, I tend to turn inwards and focus on self-care until I’m ready to be social again. There are always going to be people who can’t empathize with that, because we all cope in our own unique way. So, I guess ‘Growing Up’ is about letting go of the people who don’t allow you the time and space to work through whatever you’re experiencing. It’s about being gentle with yourself when others don’t have the capacity to be. It’s about growing through love and friendships and learning how to process any pain that comes from losing either of these things.” @V2 Records

‘Get Well Soon’ verschijnt op 17 juli via Nettwerk