The Howl & The Hum

Band uit York komt met debuutalbum.

Op 29 mei 2020 verschijnt het debuutalbum ‘Human Contact’ van The Howl & The Hum via AWAL Records.

Begin dit jaar maakte de band indruk tijdens Eurosonic en een drietal eigen clubshows in Nederland. De single ‘Hall Of Fame’ was twee weken lang KINK XL en de nieuwe single ‘Untill I Found A Rose’ staat op de playlist bij KINK en 3FM. Gezien de huidige crisis zijn live-data vooralsnog onzeker, maar de band is bevestigd voor Pinkpop, Bruis Festival en een show in Paradiso (Grote Zaal) op 23 september (alle data onder embargo).

Het prachtige debuutalbum ‘Human Contact’ is gevuld met nummers uit het hele emotionele spectrum. De band uit York weet subtiele teksten en ambitieuze songwriting te combineren met zowel muzikale terughoudendheid als epische refreinen. Het album is geproduceerd door Jolyon Thomas (Royal Blood, Slaves, U2) en werd opgenomen in Big Jelly Studios in Kent.

De teksten staan centraal op ‘Human Contact’, zo vertelt frontman Sam:

“‘Human Contact’ gaat over een moderne vorm van eenzaamheid, een die ons niet toestaat om te vergeten. Tegenwoordig worden we voortdurend herinnerd aan ons verleden: aan intieme momenten die ons zijn ontsnapt, of dit nu via technologie is of door een gebrek aan persoonlijke interactie.”

Ook weten ze de singles mooi te visualiseren, bekijk hier de video van ‘Human Contact’.

De band haalt inspiratie uit het werk van hiphop koningin Lizzo, moderne folk-artiesten als Phoebe Bridgers en Lucy Dacus en woordkunstenaars als Leonard Cohen. @V2 Records