Bruno Major

Bruno Major brengt volgende maand tweede album uit.

Het album To Let A Good Thing Die van Bruno Major is een prachtig muzikaal tapijt vol tijdloze verhalen over menselijke relaties, liefde en verdriet. De aankondiging gaat gepaard met de release van de eerste albumsingle ‘Old Soul’, waarin Major reflecteert op de lethargische periode die vaak ontstaat nadat een relatie eindigt.

In Bruno’s eigen woorden: “Old Soul is an ode to an immediate post break up, self-pitying, stay in for three weeks and eat uber eats three times a day wallow. We’ve all been there! I came up with the main drum beat on an actual drum kit, which was a first for me…and then [co-producer] Phairo and I built the arrangement from there. I wrote this song with Xamvolo in my kitchen – it was originally on guitar, but this version is heavily drum and bass led. It’s a new feeling for me, and I adore it.”

Bruno’s verhalen ontstaan zowel uit persoonlijke ervaringen als het empathische – opgebouwd uit gesprekken die hij op straat opving, woorden van vrienden en geliefden, literatuur en films en andere onbewuste invloeden uit het dagelijks leven. Zijn muziek spreekt tot de collectieve verbeelding, maar resoneert tegelijkertijd met zo’n brede intimiteit dat het de luisteraar kan overtuigen dat het speciaal voor hem of haar bedoeld is.

In 2017 bracht Bruno Major zijn debuutalbum ‘A Song For Every Moon’ uit. Voor dit project bracht Bruno een jaar lang iedere maand een nieuwe track uit, waarvoor hij inspiratie haalde uit de verschillende seizoenen. @V2 Records