Cannabisbier ‘De Groene Buizerd’

Festivalbier ‘De Groene Buizerd’ op 1 juni gelanceerd.

Festival Mañana Mañana, van Feestfabriek Alles Komt Goed BV, introduceert ‘Achterhoeks Junglebier’ gebrouwen door Bronckhorster Brewing Company

‘De Groene Buizerd’ is een fris en zomers bier met als belangrijkste ingrediënt CBD (Cannabidiol). Met het lanceren van dit speciale bier willen zowel de festivalorganisatie als de brouwer aandacht vragen voor de positieve toepassingen van hennep. CBD kan van waarde zijn om het afweersysteem gezond te houden.

Cannabisbier?
De Feestfabriek en het team van Steve Gammage van de Bronckhorster Brewing Company zijn afgelopen winter bezig geweest met de ontwikkeling van een cannabisbier. Het bier is geestverrijkend en niet geestverruimend. Je wordt er niet high van en het is dus niet hallucinerend, illegaal, verslavend en staat ook op geen enkele drugslijst. Na bestudering bleek dat hennep heel geschikt is om bier van te maken. De Groene Buizerd wordt gebotteld in 0,75 liter flessen. Het idee is dat je het bier samen drinkt met familie en/of vrienden en uitschenkt in verschillende glazen. De Groene Buizerd is een bier met ondergisting, dus eigenlijk een pilsener. Het heeft een lichte, frisse en zomerse smaak en is verrassend lekker.

Coronacrisis
Het oorspronkelijke plan was om De Groene Buizerd te introduceren op Mañana Mañana 2020, maar door de coronacrisis gaat geen enkel festival door deze zomer. Dit is echter geen reden om de introductie uit te stellen. Sterker nog, het bier is klaar, dus beide partijen vinden het een goed idee om nu juist door te gaan. In plaats van in vaten is het nu gebotteld in flessen. Nu er geen feesten en festivals meer zijn en horeca op 1,5 meter afstand is, kunnen mensen een uniek en met liefde gebrouwen lokaal biertje samen thuis nuttigen.

1 juni
Vanaf 1 juni is iedereen welkom om een fles of doos Groene Buizerds te scoren bij de brouwerij in Rha. Op die dag (2e pinksterdag) mogen ook de terrassen weer open. Van 12:00 tot 18:00 uur is het terras van de brouwerij geopend en kan een Groene Buizerd genuttigd worden, met inachtneming van 1,5 meter afstand. Reserveringen voor het terras kunnen gedaan worden via: www.bronckhorster.beer/proeflokaal.

Achterhoeks Junglebier
Het bier is groen. Dat is bijzonder, want pilsener is meestal geel en bieren hebben vaak okerbruine tinten. Met tegenlicht krijgt het een groene kleur die heel bijzonder is. Dat heeft mede bijgedragen aan de naam ‘De Groene Buizerd’ en aan de term ‘Achterhoeks Junglebier’. In de jungle is het soms knokken, maar aan het eind van de tunnel is er licht. Groen licht!

@De Feestfabriek Alles Komt Goed BV