Elly en Rikkert

Artiesten duo neemt afscheid met live videoconcert.

Het artiestenduo Elly Nieman en Rikkert Zuiderveld neemt op vrijdagavond 15 mei afscheid met een bijzonder live videoconcert. Het markante hippiestel, dat veel Nederlanders kennen van hun (kinder)liedjes en televisie-optredens, heeft na een muzikale carrière van 50 jaar besloten te stoppen.

Door de coronacrisis doen ze dit noodgedwongen op een alternatieve manier. Vanuit theater Veluvine in Nunspeet geeft het duo hun allerlaatste optreden, waar fans vanuit hun huiskamer van mee kunnen genieten. Het afscheidsconcert vindt plaats op vrijdag 15 mei om 20.00 uur. Kaarten zijn hier verkrijgbaar. 

Dit voorjaar stonden de laatste theaterconcerten van hun afscheidstour ‘Mooi geweest’ gepland. Vanwege Rikkerts gezondheid is verplaatsen geen optie. Daarom opent op 15 mei een digitaal theater haar deuren. Het wordt een feestelijk theaterconcert waar Elly en Rikkert en hun vaste band nog een allerlaatste keer de bekendste en meest geliefde liedjes spelen. Een avond precies zoals het in het theater zou gaan plaatsvinden. Bekende collega-muzikanten zullen hen een afscheidsboodschap meegeven. Het publiek kan tijdens de pauze vragen stellen die Elly en Rikkert vervolgens live beantwoorden. Zo kan iedereen afscheid nemen.

Oorspronkelijk begonnen Elly en Rikkert als solo-artiesten, Elly met haar sprookjesachtige liedjes en Rikkert met zijn meer cabareteske muziek. Sinds hun huwelijk in 1968 vormen ze ook een onafscheidelijk muzikaal duo. Als generatiegenoten deelden Elly & Rikkert het podium met Rob de Nijs, Boudewijn de Groot, Ramses Shaffy en Leny Kuhr. Een zoektocht naar zingeving bracht hen bij het christelijk geloof. Mede door de net opgerichte Evangelische Omroep werden ze breed bekend. Velen in Nederland zijn met hun muziek opgegroeid en genieten nog steeds van de prachtige (kinder)liedjes. copyright @Mediawater

Foto: Sjaak Leene

Het concert vindt plaats op vrijdagavond 15 mei om 20:00 uur.  Kaarten zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl/elly-en-rikkert. Naast toegang tot het exclusief live concert ontvangen tickethouders als aandenken ook een DVD met het complete afscheidsconcert.