Tags

Related Posts

Share This

Festivals met social distancing?

Worden festival drive-ins de voorlopig nieuwe muziekbeleving?

Een groep festivalorganisatoren willen het Belgische concept ‘Beat Park’ nog deze zomer in Nederland introduceren. Het idee achter het concept is een unieke festivalervaring waarbij muziekliefhebbers hun favoriete artiesten live kunnen zien optreden en dat alles volgens de regels van ‘social distancing’ – vanuit een eigen auto. Foto Beatpark

Het concept gooit in België al hoge ogen en ook in het buitenland bleken gelijksoortige drive-in party formules succesvol. Er lopen momenteel gesprekken met meerdere locaties, waarbij men hoopt dat de eerste locatie recreatiepark Aquabest in Best zal zijn.

Een drive-in openlucht festival

Het idee is volledig ingericht op social distancing. Het concept kan het beste worden vergeleken met een drive-in openlucht bioscoop, maar in plaats van een film genieten bezoekers van een live concert- of festivalervaring. Auto’s worden voor een stage met een enorm scherm geparkeerd. De artiesten en dj’s geven live on stage het beste van zichzelf.

Via een lokale FM-frequentie of WIFI-signaal, kan het geluid via de autoradio worden afgespeeld. Net zoals bij een echt ‘mainstage’ zullen er naast een licht- en lasershow ook nog een dosis entertainment en typische festival-showelementen worden toegevoegd. Via een speciaal ontwikkelde app kan ook eten en drinken worden besteld dat tot bij je auto wordt gebracht. De levering en betaling gebeurt uiteraard allemaal veilig en contactloos.

Volgens Jochem van Pelt, organisator van First Vision en uitbater van recreatiepark Aquabest is het wegvallen van de festivals deze zomer een enorm zware klap voor de hele eventsector. Een zomer zonder enige muziekbeleving is voor ons simpelweg ondenkbaar. Het is fijn om in deze bijzondere tijden over de landsgrenzen heen samen te kunnen werken aan een positief project.”

Ook Rene Smeets, organisator van Minority Events is enthousiast: “We hopen alle betrokken instanties en de overheid te kunnen overtuigen dat onze plannen voldoen aan alle vereisten. Alles is opgezet samen met vakprofessionals op het gebied van beveiliging, crowd control, verkeer en ook vanuit medisch oogpunt is alles kritisch onderzocht. Dit is op de korte termijn dé oplossing om artiesten, poppodia en theaters een alternatief platform te bieden.”

Hoopvol afwachten
Of en wanneer de eerste Nederlandse Beat Park locatie haar data en artiesten bekend kan maken zal nog even afwachten zijn op verdere richtlijnen van de overheid. De organisatie hoopt vanaf 1 juli van start te kunnen gaan. Aangezien het aantal kaartjes zeer beperkt zal zijn, kan je je nu alvast pre-registreren via de website: www.beatpark.nl @Beatpark @Minority Events @First Vision