Johnny 500

DJ deelt gratis mondkapjes uit in openbaar vervoer.

Johnny 500 heeft gisteren gratis mondkapjes uitgedeeld aan reizigers in het openbaar vervoer.

De dj, die eigenlijk Gijs Scheeringa heet, deelde de mondkapjes uit bij bus- en tramhaltes in Rotterdam, om een positief gebaar te maken naar mensen die reizen met het openbaar vervoer, waar het dragen van een mondkapje vanaf 1 juni verplicht is.

De print van de mondkapjes, zwart met drie grote citroenen, is bedoeld als een knipoog naar zijn laatste single Lemonade, die op 15 mei uitkwam, maar vooral ook als boodschap van positiviteit in moeilijke tijden: when life gives you lemons, make lemonade

De mondkapjes hebben, volgens de regels die straks in het ov gelden, geen medisch keurmerk en zijn dus vooral bedoeld als fashion statement. Ambities om de mondkapjes straks ook te gaan verkopen heeft de dj vooralsnog niet. ‘Het is gewoon bedoeld als een positief gebaar. Een cadeautje voor mensen die het leuk vinden. Zie het als een limited edition,’ lacht hij, ‘op is op.’

Johnny 500 gaf ook 500 exemplaren de mondkapjes niet alleen aan reizigers, maar overhandigde ook persoonlijk exemplaren aan Sarita Lorena, Revie en Chip Charlez, de artiesten met wie hij dit voorjaar samen de single Lemonade uitbracht.

Over positief blijven ondanks een lastige situatie kan de dj zelf ook meepraten. Dit jaar stonden voor Johnny 500 meerdere optredens gepland, die vanwege de pandemie zijn afgelast.

Een lichtpuntje voor Johnny 500 fans: er komt in elk geval wel een nieuw album aan. De releasedatum zal later dit jaar bekend worden gemaakt. @Sony Music @Hitzound