Lady Gaga

Lady Gaga – Chromatica CD recensie

Zangeres Lady Gaga is terug met een nieuw album en dat wekt altijd de nodige nieuwsgierigheid op. Want bij Stephanie Germanotta weet je niet met welk genre ze je ditmaal gaat verrassen. Gaga is vooral pop, maar in het verleden wist ze ook te verrassen met country, jazz en dance. Gaga is van alle markten thuis en verbaast en verwondert iedere keer weer. Chromatica is het zesde studioalbum van de superster en dat is er meteen weer eentje om te koesteren. Dat moeten haar fans wereldwijd ook gedacht hebben want meteen na de release prijkte het album vlak na de release al in zeker 73 landen op de eerste plek van de charts. Ook Nederland doet mee want Chromatica staat ook bij ons aan kop van de album Top 100. Op de cd heeft Gaga ook het een en ander over haar leven te vertellen. Ze deelt belangrijke onderwerpen als bijvoorbeeld haar obsessie met perfectie en het dealen met extreme roem. Chromatica is een ijzersterk album geworden, vergelijkbaar (of misschien zelfs beter) dan de succesplaten die Gaga in het begin van haar carriere maakte. De plaat heeft een heerlijke vibe en neemt je qua gevoel mee naar onbezorgde eighties en nineties tijden en naar de albums die Madonna vroeger maakte. Opvallend is de korte duur van de 13 tracks op het album (43 minuten in totaal), met Sine From Above (feat. Sir Elton) als enige nummer dat meer dan vier minuten duurt. Er staan veel hoogtepunten op Chromatica, zoals de vette track Babylon en Rain On Me (duet met Ariana Grande), maar ook Alice en Replay. Chromatica is de ultieme dancefloor killer en precies het album waar de fans reikhalzend naar hebben uitgekeken.****(AR)