Matthews Southern Comfort

Matthews Southern Comfort – The New Mine CD

De Britse singer-songwriter Iain Matthews (1946) is een man met een succesvolle carrière die inmiddels zes decennia beslaat. We kennen hem natuurlijk van de legendarische, door Joni Mitchell geschreven klassieker Woodstock (1971) maar van nog veel meer mooie muziek. En natuurlijk ook van de folkrockband Fairport Convention (een van de invloedrijkste Britse folkbands van de jaren 60 en 70), van de formatie Planesong en van de formatie Matthews Southern Comfort, waar hij vandaag de dag weer mee optreedt en albums uitbrengt. In 2017 werd de band opnieuw opgericht en tegenwoordig woont Matthews in het Limburgse dorp Horst. Met naast Iain Matthews zelf enkele Nederlandse musici in de gelederen kwam recent het album The New Mine uit. Dat begint meteen met een juweeltje: het onvergetelijke Ethiopia van Joni Mitchell van haar album Dog Eat Dog uit 1985…Kippenvel! Hands of Time klinkt gospelachtig en je hoort er ook invloeden van Crosby Stills & Nash in terug. Working in the New Mine is weer een verdienstelijke cover en wel van de Amerikaanse folkzanger Ed Snodderly. Heel mooi is ook de 70s country rock getinte track C’mon Amigo. Aanraders zijn ook A Secret Is Gone en de emotionele slotballad In The Next Life en – bijna vergeten – Feed It, de eerste single van het nieuwe album. Op het twaalf nummers bevattende The New Mine staan tien eigen composities en twee covers. Het is een gedreven plaat die zeker bestemd is voor liefhebbers van folk en americana. Een mooi album vol passievolle folksongs van een artiest die er nog steeds heel erg toe doet. ****

http://iainmatthews.nl/