Muiderslot

Rijksmuseum Muiderslot opent deuren weer op Tweede Pinksterdag.

Vanaf Tweede Pinksterdag, 1 juni 2020, is Rijksmuseum Muiderslot weer open na de verplichte sluiting vanwege het coronavirus. Als het kabinet op 20 mei a.s. de versoepeling van de maatregelen niet terugdraait, zijn zowel het kasteel als de tuinen zeer binnenkort weer dagelijks te bezoeken.Uiteraard met inachtneming van alle geldende maatregelen.

Om de drukte te spreiden en de veiligheid van bezoekers en personeel te garanderen, moet iedereen vooraf via de website een kaartje met datum en tijdslot reserveren. Dat geldt ook voor mensen die al in het bezit zijn van een geldig entreebewijs, zoals een museumkaart, Vriendenpas of kortingsactie. Op de aangegeven tijd kunnen bezoekers naar binnen in het kasteel, zij kunnen daarna in de tuinen verblijven tot sluitingstijd. Kaartjes op datum en tijd zijn vanaf eind mei te boeken via muiderslot.nl

Audiotours
Het gebruik van een audiotour in het Muiderslot is verplicht om zeker te stellen dat er nooit meer mensen dan toegestaan in het kasteel rondlopen. De audioapparaten worden voor en na ieder gebruik goed schoongemaakt. Om de drukte te spreiden zijn twee extra audiotours ontwikkeld, naast de bestaande tour door de Ridderroute. Voor kinderen is er een nieuwe tour door de Torenroute met spannende verhalen over de verdediging van het kasteel. Ook is er een nieuwe tour die door de kasteeltuinen leidt. Deze laatste is gratis te beluisteren via een app op de eigen smartphone van bezoekers.

Wat kan er?
Het kasteel en de tuinen zijn dagelijks open tussen 10 en 17 uur. Naast de audiotours is er een speurtocht met kijk- en doe-opdrachten voor kinderen. Verder is er op het terrein gelegenheid om een kop koffie te drinken, een ijsje te eten of een souvenir aan te schaffen in de museumwinkel. Op feestdagen, in de weekenden en in de schoolvakanties is bovendien de valkenier regelmatig aanwezig. De valkenjacht was vroeger een geliefde hobby van de rijke kasteelbewoners. Ook nu nog zijn er regelmatig vliegdemonstraties met roofvogels.

Wat kan er (nog) niet?
Helaas is het voorlopig nog niet toegestaan om evenementen, rondleidingen, concerten en theatervoorstellingen te organiseren voor groepen. Wanneer dat wel mogelijk is, wordt dat gecommuniceerd via de website, nieuwsbrief en de sociale media kanalen van het Muiderslot. @Muiderslot www.muiderslot.nl