Musicon

Live muziek in tijden van corona.

foto Musicon

In Musicon komt sinds 1995 komt Den Haag samen om muziek te maken en te beleven. Van jongs af aan wordt je hier klaargestoomd voor het podium en begint een muzikale ontwikkeling die nooit meer stopt. Ook Musicon is hard geraakt door Corona.

Het jaar 2020 zou in het teken staan van het 25-jarig jubileum, maar helaas, dit jaar geen KadeRock, geen Haags Veld op Parkpop, geen Your Stage Festival, geen Summertime Festival en voorlopig geen grotere concerten voor publiek in de zaal.

Maar er zijn ook lichtpuntjes:

– De festivals van Musicon en Haagse poppartners worden doorgezet naar 2021, inclusief Musicon’s jubileumviering.

– Muzieklessen in het gebouw zijn weer gestart op 11 mei.

– De muziekoefenruimtes gaan vanaf 1 juni weer open bij diverse popcentra, waaronder Musicon.

– Het muziekcafé en het terras gaan 1 juni open, voorlopig op basis van reserveringen.

– Your Stage Urban – de vaste rap- en urban-zangles op zaterdagmiddag – start 6 juni weer.

– In de afgelopen twee maanden is de concertzaal opgeknapt

en er is meer goed nieuws:

– Musicon opent het podium online, voor een concertreeks van een aantal bijzondere bands. De concerten worden gestreamd via de sociale media kanalen van Musicon. Eerst zonder publiek en geleidelijk met meer publiek in de zaal, in lijn met de op dat moment geldende maatregelen.

Live Streaming

Het eerste concert in de reeks is van I Saw The Deep – deze Haags-Arubaanse heavy rockband sleept je mee met hun episch logge riffs, trance verwekkende grooves en larger than life composities. De live stream is te zien op www.facebook.com/musicon.nl op vrijdagavond 29 mei om 21:00.

Er worden meer concerten gepland, zoals van Elektra, de op Miles Davis en Jimi Hendrix geïnspireerde jazzrockformatie van Michael Varekamp met o.a. Jerome Hol en Wiboud Burkens. Ook op het programma staat een online ‘Open Mic’ – een competitie voor urban en hip hop talent. De data van deze en van andere concerten worden in de komende periode gepubliceerd.

De online concerten zijn openbaar, dus betalen is niet verplicht, maar doneren aan de bands kan via Voordekunst: www.voordekunst.nl/projecten/10485-share-support-live-music

Informatie

Voor meer informatie, of voor het reserveren van tafels en oefenruimtes na 1 juni, kan men dagelijks bellen naar 0703686800 of een mail sturen naar info@musicon.nl. Reserveringen zijn op voorwaarde dat de aangekondigde versoepeling van de regels gehandhaafd zal blijven, anders zal het openingsmoment naar een later tijdstip worden doorgeschoven. @Musicon