Ozark Henry

Ozark Henry releaset ‘We Will Meet Again’ over leven ná corona.

Vrijdag 22 mei verschijnt de ‘nieuwe Ozark Henry’: We Will Meet Again. Een prachtige, nieuwe single over loslaten en uitkijken naar het leven ná corona. In plaats van de tour die hem naar New York, Tokio, Parijs en Londen zou brengen, zat hij plots thuis in een kleine kustplaats in België.

Ozark Henry is het alter ego van de Vlaamse artiest en pionier Piet Goddaer, die in 2001 definitief doorbrak met zijn derde album ‘Birthmarks’. Meerdere keren Platina, Pinkpop, Awards… in zijn 24-jaar tellende carrière heeft hij veel mogen meemaken.

Over de song…

“We Will Meet Again” is niet ontstaan om simpelweg in leven te blijven tijdens de huidige zelfisolatie, maar om het cruciale moment vast te leggen dat we leven als een fotograaf.

“Begin januari bereidde ik me voor op een internationale tour die in april zou starten en me naar New York, Tokio, Parijs en Londen zou brengen. Begin maart zat ik thuis, in opsluiting en eind maart zag ik niet alleen de tourdata geannuleerd worden, maar zag ik ook alles stoppen voor 2020”

“Opgesloten in een klein kustplaatsje in België. Mijn familie is gezond en okay, terwijl buiten onze kleine gemeenschap voor ons bekende mensen vechten voor hun leven of zelfs zijn overleden. Gezien vanuit de schoonheid en de rust van mijn dorp is deze crisis net zo onzichtbaar als echt.”

“Desalniettemin raakt de lockdown onze gemeenschap hard. Het dorp is afhankelijk van bezoekers en tot eind augustus, het einde van ons hoogseizoen, mag er niemand komen. We weten allemaal dat dit het beste is, natuurlijk, maar het verandert niets aan de impact”.

“Hier zijn we dan, mei 2020 en de mensen hebben het moeilijk. Bedrijven zijn gesloten en het dorp bevindt zich in een overlevingsmodus. Maar de mensen geven niet op en hebben een gemeenschappelijke trots. De saamhorigheid is, ondanks quarantaine, nog nooit zo aanwezig geweest, dus we blijven hopen: We Will Meet Again”

Copyright © *M.A.R.S Label Group

Foto Hans Kreutzer