Snowapple

Internationaal ensemble brengt nieuwe single uit.

Op vrijdag 1 mei lanceert Snowapple haar nieuwste single ‘Simple Things’. De single wordt uitgebracht door Zip Records.

Het nummer herinnert ons eraan te genieten van de kleine dingen in het leven. Nu de halve wereld op slot is en we van onze vrijheden zijn beroofd, realiseren we ons dat we veel voor lief nemen. Pas als we iets kwijt zijn, merken we hoe waardevol het is geweest en verlangen we naar vroeger.

Simple Things is opgenomen in een kleine studio in het centrum van Hollywood. Het nummer wordt gespeeld door een unieke line-up van muzikanten. Zangeres en basklarinettiste Laurien Schreuder werkte hiervoor samen met de in Los Angeles gevestigde producer David Ott.  Het nummer is een bewerking van Armando Tejada Gomez en Cesar Isella’s beroemde lied Las Simples Cosas. Dit lied is vereeuwigd door Latijns-Amerikaanse artiesten als Chavela Vargas, Mercedes Sosa en vele anderen.

Simple Things van Snowapple is vanaf 1 mei te beluisteren op o.a. Spotify, Apple Music en Deezer. Pre-save het nummer op Spotify.

Over Snowapple

Snowapple combineert muzikale invloeden die zo divers zijn als pop, folk, opera en experimentele cumbia met theatrale elementen en extravagante kostuums, brengt de groep een uniek geluid en uiterlijk naar auditoria en festivals.

Snowapple speelde op vele festivals in Nederland en ver daarbuiten, zoals Eurosonic (NL), Oerol (NL) en Larmer Tree (UK). Hun muziek is meerdere keren gespeeld op BBC Radio en de groep heeft verschillende optredens gehad op tv-stations over de hele wereld, waaronder Canal11, TV Azteca en Canal22.

Momenteel werkt Snowapple ook aan een nieuwe festivalset, 4 Lunas, een vervolg op de theatervoorstellingen van de groep uit 2019, Mr Moon en Project Lucy, en aan hun politieke programma La Llorona – Ser Mujer (The Weeping One – Being a Woman), waarmee ze het bewustzijn voor vrouwenmoorden in Mexico proberen te vergroten. @Zip Records

Foto’s Anna Alexia Basil