Zophieq

Rotterdamse producer brengt single ‘Dangerous’ uit.

Bad Traveller by Esther Malaparte

Zophieq brengt vandaag de single ‘Dangerous’ uit. Deze is het tweede deel van een trilogie over de drie menselijke verdedigingsmechanismen: vechten, vluchten, bevriezen. ‘Dangerous’ belichaamt het mechanisme bevriezen. Het derde en laatste deel komt in juni dit jaar uit.

VECHTEN, VLUCHTEN OF BEVRIEZEN

De drie reacties van ons oerbrein tijdens traumatische of stressvolle situaties.

Drie reacties, drie singles: één EP.

BEVRIEZEN

‘’Ik wist dat hij me kwaad kon doen. Ook al was er geen bewijs. Het was een onderbuikgevoel dat zei dat er iets mis was. Ik voelde me, als ik bij hem was, zo klein. Het moest wel dat hij gevaarlijk was, manipulatief zelfs. Maar er was geen bewijs. Dus ik bleef.

Tot ik besefte dat ik helemaal geen bewijs nodig had. Ik hoefde niet tegen hem in te gaan als ik het ergens niet mee eens was. Ik kon zijn argumenten gewoon aanhoren, de ongelijkheid in onze relatie zien en op mijn onderbuikgevoel vertrouwen.’’

LUISTEREN

De urgentie om dit verhaal te vertellen is hoog. Zophieq vindt dat men te weinig luistert en teveel zegt. Zij voelde zich niet gehoord en ze weet zeker dat ze niet de enige is. Voor die mensen deelt Zophieq deze trilogie.

KIJKEN

Om het verhaal zo breed mogelijk te vertellen is Zophieq een samenwerking aangegaan met kunstenares Esther Malaparte. Zij maakt een collage bij elk mechanisme, wat gelijk dient als artwork. De video’s zijn gemaakt door drie verschillende videomakers. ‘Dangerous’ is gemaakt door video-collectief Doorzicht. De hoofdrol wordt gespeeld door Ma’MaQueen. @Zophieq copyright

De single ‘Dangerous’ is vanaf 29 mei te vinden op alle streamingdiensten.