Zophieq

Rotterdamse producer brengt debuutsingle ‘Bad Traveller’ uit.

Rotterdamse producer Zophieq brengt debuutsingle ‘Bad Traveller’ uit. De single is deel één van een trilogie over: Vechten, vluchten, bevriezen. De drie menselijke verdedigingsmechanismen. ‘Bad Traveller’ belichaamt het mechanisme vechten.

De volgende singles worden de komende 2 maanden uitgebracht.

VECHTEN, VLUCHTEN OF BEVRIEZEN
De drie reacties van ons oerbrein tijdens traumatische of stressvolle situaties.

“Ik zat in een stressvolle situatie en ik wilde weg. Ik wilde mijn relatie verbreken en stuitte op heel veel weerstand. Ik wist niet hoe ik het hem duidelijk moest maken. Ik besprak het met een vriend en hij vertelde me: Als je wilt dat hij het begrijpt, moet je het op verschillende manieren proberen te vertellen. En dat deed ik – ik vocht. Ik bevroor. Ik vluchtte.”

Drie reacties, drie singles die één EP vormen.

LUISTEREN
De urgentie om dit verhaal te vertellen is hoog. Volgens Zophieq wordt er te weinig geluisterd en teveel gezegd. Zij voelde zich niet gehoord en ze weet zeker dat ze daarin niet de enige is. Voor die mensen deelt Zophieq deze trilogie.

KIJKEN
Om het verhaal zo breed mogelijk te vertellen is Zophieq een samenwerking aangegaan met verschillende makers uit diverse disciplines. Kunstenares Esther Malaparte maakte een collage bij elk mechanisme, wat gelijk dient als artwork. De video’s zijn gemaakt door drie verschillende videomakers. ‘Bad Traveller’ werd gemaakt in samenwerking met Hugo Meyer en Maya Retelbach. De danseres is Sana Sasaki.

De single ‘Bad Traveller’ is vanaf nu (8 mei) te vinden op YouTube en alle streamingdiensten. @Zophieq