Bring Me The Horizon

Britse band Bring Me The Horizon komt met nieuw nummer: Parasite Eve.

Foto Harold Versteeg

Frontman Oliver ‘Oli’ Sykes, een groot fan van videogames, werkte voor het nummer samen met de befaamde Doom-componist Mick Gordon, wat het nummer een unieke cinematische sound geeft. Parasite Eve is de eerste track van een nieuwe EP die Bring Me The Horizon in het najaar gaat uitbrengen.

Het nummer kwam tot stand tijdens de lockdown. De isolatie bracht voor de band een bijzonder schrijfproces voort – vol video calls en opnames op afstand – waarbij de verschillende bandleden er uiteindelijk in slaagden om muziek te maken alsof ze bij elkaar in de kamer zaten. Parasite Eve is één van de tracks ze die op deze manier creëerden.

Bring Me The Horizon heeft een succesvolle paar jaar achter de rug. Vorig jaar sleepte de vijfkoppige band uit Sheffield hun tweede Grammy-nominatie en een Brit Award in de wacht. Hun album That’s The Spirit uit 2015 is inmiddels meer dan een miljard keer gestreamd. @Sony Music