Dwight Dissels

Zanger brengt bijzondere nieuwe single ‘Echte Nederlander ‘uit.

Dwight Dissels komt met de prachtige nieuwe single ‘Echte Nederlander’, een nummer dat vanwege alles wat er momenteel speelt extra actueel is. Dwight heeft het nummer samen met Alain Clark, Glen Faria, dirigent en arrangeur van onder andere het Metropool Orkest Dick Bakker en een aantal strijkers van het Metropool Orkest opgenomen in de Wisseloord Studio in Hilversum.

Het nummer lag al even op de plank, maar door de gebeurtenissen rondom o.a. George Floyd en ook hoe dat in Nederland wordt beleefd is het nummer actueler dan ooit. Anno 2020 bestaat er nog ontzettend veel ongelijkheid in de wereld. Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland worden we nog altijd geconfronteerd met ongelijkheid.

Dwight Dissels roept met zijn nieuwe single ‘Echte Nederlander’ op om alle culturen en afkomsten te omarmen. Samen moeten wij het verschil maken dat we aan de wereld willen laten zien. Nederland is een land waar iedereen gelijk hoort te zijn en waar ieder van ons compleet zichzelf moet kunnen zijn. Wij zijn juist een land waarin zoveel unieke diverse mensen met zoveel afkomsten en culturen naast elkaar samenleven. @Warner Music

https://dwightdissels.lnk.to/EchteNL

Vrijdagmiddag beleefde ‘Echte Nederlander’ de live radio primeur op in Carré tijdens de opnamen van de NPO1 podcast met Humberto Tan wat ook een prachtig en belangrijk gesprek opleverde.

De aflevering is hier te beluisteren: https://www.nporadio1.nl/humberto/onderwerpen/59761-2020-06-05-dwight-dissels-actueler-dan-ooit-met-single-een-echte-nederlander