Kid Dynamite Jazz Festival

Kid Dynamite Jazz Festival goes digital!

Foto Delanovo van der Geest

Kid Dynamite Jazz Festival is een gezellig, gratis familiefestival dat al voor de 12e keer georganiseerd wordt. Dit jaar niet zoals gebruikelijk op het Deliplein op Katendrecht, maar vanwege het coronavirus een online editie: Kid Dynamite Digital Jazz Festival.

Op zondag 28 juni 2020 staat er van 15.00–17.30 uur een digitaal programma klaar speciaal voor kinderen vol muziek, dans, interactieve workshops en heerlijk Surinaams festivaleten om af te halen.

Kijkers kunnen vanuit hun eigen woonkamer via een livestream op kiddynamitejazzfestival.nl  genieten van een interactief programma. Zo kan men via de telefoon de instrumenten bedienen van het bekende jazzpianotrio Tin Men and the Telephone en krijgen gezinnen op Katendrecht voorafgaand aan het festival een kazoo in de brievenbus, een klein muziekinstrument. Hiermee kunnen ze het concert van Ronald Kool & The Magnificent Monster Band versterken, met een speciaal voor Kid Dynamite Digital Jazz Festival ontwikkelde Katendrecht-tune!

Het programma
Er wordt afgetrapt met Tin Men and the Telephone. Vanuit Theater Walhalla wordt via de livestream een interactieve workshop uitgezonden waar iedereen via een mobiele telefoon aan mee kan doen. Het publiek bepaalt zelf welke instrumenten meespelen, of hoe hard ze klinken.

Als knallende afsluiter organiseert Ronald Kool & The Magnificent Monster Band een interactief concert met kinderen uit Katendrecht in de hoofdrol. Alle kinderen in de wijk ontvangen van tevoren een kazoo in de brievenbus, zodat iedereen vanuit huis mee kan doen met de band die vanuit Theater Walhalla het optreden live uitzendt. Er komt een echte Katendrecht-tune, die straks iedereen kent!

Foto Eric van Nieuwland

Winnen: Kid Dynamite Smulbox
Het festival organiseert dit jaar ook een ludieke winactie. Via Facebook en Instagram kan men een de Kid Dynamite Smulbox voor 2 personen winnen. Zo kan de winnaar of winnares zijn eigen festival thuis creëren tijdens het bekijken van alle optredens.

Kid Dynamite: een Surinaams-Rotterdamse jazzlegende

Kid Dynamite (Digital) Jazz Festival dankt zijn naam aan Arthur Parisius, een Surinaams-Rotterdams musicus en tenorsaxofonist, die de bijnaam ‘Kid Dynamite’ droeg. Eind jaren 20 van de vorige eeuw reisde hij als verstekeling naar Nederland en vestigde zich in Katendrecht, waar hij met andere jazzmuzikanten zoals Coleman Hawkins en Teddy Cotton het muziekgenre in Rotterdam vertegenwoordigde. @Kid Dynamite Jazz Festival

Meer informatie
Website: kiddynamitejazzfestival.nl
Facebook: facebook.com/kiddynamitejazzfestival
Instagram: instagram.com/kiddynamitejazzfestival