Wereldrecord Langste Female DJ-Marathon

137 vrouwelijke DJ’s verbreken wereldrecord met 7 dagen non-stop live draaien.

Na drie eerdere verbroken wereldrecords door mannen hebben er nu 137 vrouwelijke DJ’s een nieuw wereldrecord verbroken. De vrouwelijke DJ’s zijn met hun recordpoging geëindigd op donderdag 4 juni. Nadat ze 7 dagen lang, 24 uur per dag non-stop muziek hebben gedraaid in DJ School Alphen te Alphen aan den Rijn.

Hiermee willen de organisatoren benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ (oftewel vrouwelijke DJ’s) zijn die het DJ-vak verstaan en bovendien dat Nederland het nummer 1 DJ land van de wereld is.

De media belicht vaak dat er een tekort aan vrouwelijke DJ’s is en door dit initiatief wilden de organisatoren laten zien dat de DJ-wereld echt niet alleen om mannen draait. Met meer dan 135 vrouwelijke DJ’s op de line-up moge het duidelijk zijn dat de DJ-industrie ook gedreven wordt door vrouwen.

Afgelopen donderdag 28 mei om 20.00 uur werd het startsein gegeven van de DJ-marathon voor vrouwelijke DJ’s; de DJ’s Mellisa K en Amada hebben de DJ-marathon geopend. Deze is precies 7 dagen later geëindigd op donderdag 4 juni om 20.00 uur; de DJ’s Katarina Dariy en Sneekes hebben de DJ-marathon afgesloten.

Om de één of twee uur heeft er een andere DJ afkomstig uit o.a. Nederland, België, Frankrijk, Italië, Engeland, India, Nederlandse Antillen, Duitsland, Australië, Suriname, Marokko, Zuid-Korea en Japan gedraaid; zowel bekende top DJ’s als jong talent hebben een podium gekregen tijdens deze DJ-marathon. De jongste DJane die mee deed is DJ Isis van slechts 11 jaar oud, terwijl er ook meerdere DJ’s van de oudere garde (waarvan sommige al meer dan 30 jaar draaien) mee hebben gedaan in alle drie de marathons.

Het evenement werd geregistreerd door filmcamera’s en werd 168 uur non-stop live uitgezonden via www.djmarathonlive.nl en de Facebookpagina van DJ School Alphen. De richtlijnen van de RIVM en geldende noodverordening werden strikt nageleefd gedurende het evenement.