Lucky Thirty Festival

Uitverkocht Zuiderparktheater voor eerste ‘anderhalvemeterfestival’ van Nederland.

DEN HAAG – In het Zuiderpark Theater wordt het eerste festival na de lockdown georganiseerd: het Lucky Thirty Festival waar 30 betalende bezoekers bij aanwezig zijn. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST

Het Lucky Thirty Festival in het Zuiderparktheater in Den Haag was vandaag een ‘groot’ succes. Alle kaarten voor het eenmalige anderhalvemeterfestival waren in no-time verkocht. Voor het festival waren slechts dertig kaarten te koop.

DEN HAAG – In het Zuiderpark Theater wordt het eerste festival na de lockdown georganiseerd: het Lucky Thirty Festival waar 30 betalende bezoekers bij aanwezig zijn. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST

De dertig bezoekers konden als eersten – sinds de uitbraak van het Coronavirus in Nederland – weer live genieten van popconcerten. Er waren zes optredens van Haagse acts. Alle bezoekers zaten minimaal anderhalve meter uit elkaar. De rest van Nederland kon gratis meekijken via een online livestream.

DEN HAAG – In het Zuiderpark Theater wordt het eerste festival na de lockdown georganiseerd: het Lucky Thirty Festival waar 30 betalende bezoekers bij aanwezig zijn. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST

Tijdens het festival werd opgetreden door cabaretier Sjaak Bral, de band Van Wanko en de singer/songwriters HannekeLaura, Ed Struijlaart, Jhilani Wijsman en Tim Akkerman. Allen merkten in hun set op hoe fijn het is om weer publiek in de ogen te kunnen kijken.

DEN HAAG – In het Zuiderpark Theater wordt het eerste festival na de lockdown georganiseerd: het Lucky Thirty Festival waar 30 betalende bezoekers bij aanwezig zijn. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST

Initiatiefnemers van het eenmalige Lucky Thirty Festival zijn Robert-Jan Rueb en Gerard van den IJssel van de R.G. Ruijs Stichting in Den Haag, organisator van evenementen als het Bevrijdingsfestival Den Haag, de Haagse Vrijheidsweken, Talent Event, Haags Verleden in Gedichten en het Haags Songfestival 2020. Al deze grootschalige projecten zijn door de coronacrisis voorlopig stil komen te liggen. “We wilden met dit festival onze steun uitspreken aan de Haagse popscene.

DEN HAAG – In het Zuiderpark Theater wordt het eerste festival na de lockdown georganiseerd: het Lucky Thirty Festival waar 30 betalende bezoekers bij aanwezig zijn. FOTO EN COPYRIGHT HENRIETTE GUEST

We hebben laten zien dat Den Haag nog steeds Popstad nummer 1 is door als eerste in Nederland op 1 juno weer een popfestival te houden. Dankzij ondersteuning van Fonds 1818 en Brody’s American Taphouse hebben we dit mogelijk kunnen maken.” “We wilden met dit festival onze steun uitspreken aan de Haagse popscene. We hebben laten zien dat Den Haag nog steeds Popstad nummer 1 is door als eerste in Nederland op 1 juno weer een popfestival te houden. Dankzij ondersteuning van Fonds 1818 en Brody’s American Taphouse hebben we dit mogelijk kunnen maken.”

@copyright R.G. Ruijs Stichting

Fotografie: Henriette Guest