Museum-beleving 180 graden jun12

Tags

Related Posts

Share This

Museum-beleving 180 graden

Magische en intense belevingen in mooie lege ruimtes.

Ook in het Van Gogh museum magische belevingen

De musea en horeca zijn al weer een dikke week open. Maar dat naast het bezoeken van horeca ook het bezoeken van musea in het Museumkwartier in Amsterdam – Zuid zó anders zou zijn, is een totaal nieuwe belevenis. Gezinnen, stellen en alleenstaanden delen hun verhaal over hun ervaringen in de eerste week na de Corona lockdown.

Op 1 juni openden de musea, bars en restaurants rondom het Museumplein na ruim twaalf weken weer hun deuren. Mieke Tacken (48), een buurtbewoner, was een van de eersten die in haar eentje het Stedelijk Museum betrad en The Future Is Now expositie bezocht: “Ik miste de musea enorm al die maanden. Eenmaal binnen voelde het magisch, alsof de rode loper werd uitgelegd.

Ik werd gezien, begroet, het personeel was hoffelijk en blij om weer mensen te mogen ontvangen. Ik kreeg de smaak te pakken en bezocht ook het Van Gogh museum. In de ene zaal stond ik met twee, in de andere met zeven en in de grotere zalen met maximum vijftien man. En soms was ik plots alleen in zo’n grote ruimte. Toen ik in een lege zaal voor de Aardappeleters stond, merkte ik dat de kunst veel meer op me af kwam, waardoor ik het intenser en geconcentreerder beleefde. Ik leerde meer over Van Gogh dan ooit.”

Rust en ruimte

Mieke blijkt niet de enige te zijn voor wie het museumbezoek nu zo bijzonder is. In al die ruimte is het voor velen een verrassende ervaring. Ook Declan Stone (49), buurtbewoner en vader van Robin, 2,5 jaar en Holly, 5 jaar, ervaart zijn museumbezoeken en het plein eromheen met zijn gezin als een luxe. Declan: “Op vrijdagochtend ging ik met mijn dochter naar het Van Gogh museum. Er was geen rij en iedereen was super vriendelijk. Het voelde alsof het museum alleen voor ons open ging en we een privérondleiding kregen. Mijn dochter kon er bijna sprintjes trekken; er was haast niemand, we hadden de zalen helemaal voor onszelf. Wat een verademing, dit voelde pas écht als qualitytime met mijn dochter.”

Over het Museumkwartier

Het Museumkwartier bestaat uit het Museumplein, de PC Hooftstraat, de Van Baerlestraat en de straten eromheen. De drie belangrijkste musea van Nederland en het Concertgebouw zijn hier gevestigd. Het grote groene plein biedt ruimte voor ontspanning. In de winkelstraten vind je ’s werelds meest luxe mode- en juwelenmerken, naast verfijnde hotels en restaurants. De musea op het Museumplein waren tot 1 juni gesloten maar zijn nu weer open. Vooraf reserveren is een must. Op de website www.museumquarter.nl staat alles over het Museumkwartier.

@Museumkwartier @Museumquarter

 

Zie hier de video omtrent de opening van de musea en de horeca in het Museumkwartier: