Nothing But Thieves

Britse band terug met nieuwe single.

foto Paul Barendregt

Real Love Song volgt op de single Is Everybody Going Crazy? waarmee de Britse band dit jaar een comeback maakte en die inmiddels meer dan tien miljoen keer werd gestreamd. Real Love Song is de tweede nieuwe track van de band sinds hun EP What Did You Think When You Made Me This Way uit 2018.

Hun nieuwe album, getiteld Moral Panic, komt op 23 oktober uit en is nu beschikbaar voor pre-order.

Waar Is Everybody Going Crazy? luisteraars meenam op een grimmige trip naar een dystopische toekomst, verkent Real Love Song het meest bezongen thema ter wereld: de liefde. Het nummer werd geproduceerd door Mike Crossey (The 1975, Arctic Monkeys en Wolf Alice) en behandelt niet de romantische, geïdealiseerde kant van de liefde, maar de rauwe en vaak pijnlijke realiteit die volgens de band vaak onderbelicht blijft:

De afgelopen jaren heeft Nothing But Thieves bepaald niet stilgezeten. Zo verkochten ze meer dan 700.000 albums, waren ze goed voor 750 miljoen streams en traden ze op over de hele wereld, van Polen tot Amsterdam. Tijdens de lockdown deelden ze hun repertoire via YouTube in hun Solitude Sessions en eerder deze maand sloegen ze de handen ineen met fans voor een unieke versie van hun single Sorry. Deze uitvoering bestaat uit 150 video’s van fans die het nummer met de band meezingen en begeleiden op verschillende instrumenten.

Real Love Song is hier te beluisteren. @Sony Music