DJ Marathons

Zeven nieuwe DJ wereldrecords op Nederlandse bodem.

Na 6 eerder verbroken wereldrecords hebben de organisatoren van de langste DJ-marathons ter wereld er nóg een schepje bovenop gedaan; 128 DJ’s binnen het techno en tech-house genre hebben 7 dagen lang, 24 uur per dag non-stop muziek gedraaid in DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn.

Een nieuw wereldrecord is hiermee verbroken door de initiatiefnemers Amrish Raghosing en Anthony Donner. Ze zijn de eerste partij in de wereld die zoveel wereldrecords in een tijdsbestek van minder dan 4 maanden hebben verbroken in de zowel de dance- en muziekindustrie. Ze hebben bijna 700 DJ’s een podium gegeven en 3,5 miljoen kijkers internationaal weten te bereiken met 4 DJ-marathons, die bij elkaar 31 dagen hebben geduurd.

In deze donkere dagen wilden de organisatoren een positief geluid afgeven, DJ’s scherp houden en ze gezamenlijk een podium geven om onafgebroken muziek te draaien om samenhorigheid uit te stralen naar de DJ- en dance industrie. Juist door een eenheid te vormen, hebben ze verschil gemaakt.

En de feestgangers? Die hebben genoten van langer dan een maand non-stop muziek, vanuit hun woonkamer, tuin, auto of kamer mee van alle heerlijke deuntjes die de DJ’s voor hun hebben gedraaid. De initiatiefnemers riepen zoveel mogelijke DJ’s op om aan hun fanbase en de wereld te laten zien dat Nederland nummer 1 DJ land van de wereld is, door meer dan 30 dagen live te draaien met een grote groep DJ’s uit binnen- en buitenland.

De in totaal 4 DJ-marathons  zijn geregistreerd door filmcamera’s en werden live uitgezonden via de website www.djmarathonlive.nl en de Facebook pagina van DJ School Alphen.

Een opsomming van de tot nu toe verbroken wereldrecords:

– Langste line-up van de wereld met 203 DJ’s

– Langste DJ-marathon van de wereld met 10 dagen lang non-stop duurde met 201 DJ’s

– Langste hardere stijlen DJ-marathon van de wereld van 7 dagen lang non-stop

– Langste hardere stijlen line-up van de wereld met 203 DJ’s

– Langste female DJ-marathon van de wereld van 7 dagen lang non-stop

– Langste female line-up van de wereld met 137 DJ’anes

– Langste techno/tech-house DJ-marathon van de wereld van 7 dagen lang non-stop met 128 DJ’s.

Op 9 april werd het startsein gegeven voor de eerste DJ-marathon met DJ Jean en bijna 4 maanden later draaide DJ Noneoftheabove als allerlaaste DJ aan de DJ-marathons. Zowel bekende top DJ’s als jong talent hebben een podium gekregen tijdens deze DJ-marathons zoals: The Darkraver, Jean, Adaro, DJ Maurice, Crypsis, Outsiders, Ruthless, Bass Modulators, Digital Punk, Malua, Deepack, Freestyle Maniacs, Dr. Rude, Jaydee, Re-Style, Dano, Bobby Burns, Amada, Adaro, Sandro Silva, Ruben Vitales, Mason, Maestro, Miss Monica, Moortje, Sneekes en nog 650 andere DJ’s die in totaal 31 dagen live hebben opgetreden vanuit DJ School Alphen. De jongste mannelijke en vrouwelijke DJ’s waren de 11-jarige DJ Isis en DJ Kickstar. @DJ School Alphen