Kaj van der Voort

Kaj van der Voort komt met gloednieuwe single.

Kaj van der Voort komt met gloednieuwe single.

Met zijn gloednieuwe single Gevangen In Gedachten laat Kaj van der Voort een opvallend nieuw geluid horen: volwassener dan zijn eerdere solowerk, maar nog steeds onvervalst Kaj. Gevangen In Gedachten is een sexy, opzwepend nummer dat een instant zomergevoel geeft. De lyrics gaan over het verlangen naar een geliefde die je al een tijd niet hebt gezien. Gevangen In Gedachten is vandaag binnen gekomen in de New Music Friday NL op Spotify.

Kaj werkte voor het nummer samen met singer-songwriter Joe Buck, gitarist en songwriter Simon Leferink en producersteam The Companions (produceerde tracks van oa Maan, Tino Martin en Roxeanne Hazes). “Ik heb lang gezocht naar mijn eigen geluid”, zegt Kaj. “Nu, drie jaar nadat ik besloot solo voor de muziek te gaan, denk ik dat ik dat heb gevonden: de gouden middenweg tussen alle stijlen van muziek die ik de afgelopen jaren ben gaan ontdekken.”

Die gouden middenweg combineert zijn liefde voor iconische Nederlandse muziek van bijvoorbeeld Marco Borsato met een frisse 2020-sound. Of, zoals hij het zelf zegt: ‘een combinatie van moderne, dansbare pop met het meezinggehalte van de wat oudere Nederlandse muziek.’ Met Gevangen In Gedachten heeft hij die bijzondere combinatie van ‘oud’ en ‘nieuw’ die zo typisch Kaj is, perfect gevangen.

Kaj zong als kind al in Kinderen voor Kinderen, schitterde in Ciske de Rat en brak op zijn zestiende door met de boyband B-Brave. Nadat hij in 2017 besloot solo verder te gaan, bewees hij zich ook als acteur (Mamma Mia! en Fashion Chicks), als presentator (o.a. RTL Boulevard Online en Nickelodeon) en deed hij mee aan programma’s als Dance, Dance, Dance en Het Junior Songfestival (jury) en Lang Leve de Muziek, maar muziek bleef zijn grote liefde. Na eerder een EP en twee singles uit te hebben gebracht, markeert Gevangen In Gedachten het moment dat hij echt zijn eigen sound gevonden heeft. @Gamechangers

Fotocredits: Sascha Esmail