Sound of Europe

Concerten in een skatehal en “huiskamer XL”.

Na onzekere tijden voor de festivalwereld, speelt het Bredase festival Sound of Europe een positieve noot. De derde editie vindt in een speciale vorm plaats op 16 & 17 oktober: een concertbeleving in de skatehal van PIER15, en een avond ingericht als “huiskamer XL” bij Podium Bloos.

De programmering op de vrijdagavond bestaat uit de kleurrijke trompetgigant Eric Vloeimans samen met Jörg Brinkmann op cello, het dubbele saxofoonkwartet Artvark & Apollo (uit respectievelijk Rotterdam & Manchester), en een speciaal gezelschap rondom pianist en Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse: hij betreedt het podium in de “huiskamer” van Podium Bloos samen met Claudio Puntin (klarinet / elektronica) uit Zwitserland, Dirk Peter Kölsch (drums) uit Duitsland, en de Nederlandse bassist Eric van der Westen.

Met de avond erna een speciale line-up in de skatehal van PIER15: het Amsterdamse trio Tin Men and the Telephone brengt hun gloednieuwe The G.R.E.A.T.E.S.T. live show naar Breda, waarbij iedereen in het publiek met een Tin Men smartphone-app de improvisatie van de drie muzikanten kan beïnvloeden.

Daarnaast treedt Eddy & The Ethiopians op, een gezelschap onder leiding van de Eindhovense saxofonist Edward Capel dat een on-hollandse hutspot van zomerklanken maakt. Een mix van funk, Ethiopische jazz, hip-hop grooves, rock-invloeden en improvisaties. @The Sound of Europe

Praktische info

Sound of Europe 2020
Vrijdagavond 16 oktober (Podium Bloos)
Zaterdagavond 17 oktober (PIER15)
Locatie: Belcrum, Breda (op 10 minuten loopafstand van Centraal Station)

Tickets:
www.sound-of-europe.nl/tickets

Tickets zijn alléén online te bestellen. Er zijn iedere avond beperkte (zit)plaatsen, die voorafgaand aan het festival per gezelschap worden toegekend.

Prijzen:
Podium Bloos: €12.50
PIER15: €7.50

Facebook-evenement:
https://www.facebook.com/events/519897328716652/

Website:
www.sound-of-europe.nl

Social media:
www.facebook.com/soundofeurope

www.instagram.com/soundofeurope