Davina Michelle

Zangeres releaset debuutalbum ‘My own world’.

Als kroon op haar nog korte, maar explosief groeiende, carrière releaset Davina Michelle vandaag haar indrukwekkende debuutalbum ‘my own world’. Van powerballads tot dansbare songs, inclusief de inmiddels met goud- en platina bekroonde singles ‘Skyward’, ‘Better Now’, ‘Beat Me’ en de gelijknamige single ‘my own world’.

Het album eindigt met de live versie van publieksfavoriet ‘Liar’. Op 1 na zijn alle tracks op het album van eigen hand en geïnspireerd door Davina’s eigen leven. Met haar empowering teksten laat zij zien waar zij voor staat. De muziek en productie ligt in handen van producers Sebastiaan Brouwer en Noah Seelmann.

Davina Michelle over ‘My own world’
“Dit album voelt voor mij als een verzameling van allemaal verschillende emoties en onderwerpen, zodat er voor iedere luisteraar wel iets herkenbaars inzit. Ik heb echt het gevoel dat ik heb kunnen laten horen wat mijn kleur is, wie ik ben en wat ik wil maken. Het is iets waar we al jaren aan werken, we hebben denk ik wel meer dan 50 nummers geschreven. Dit is de selectie songs die we het beste vinden en die perfect aansluiten bij wat ik nu wil doen. . Dit album voelt echt als het einde van het begin.”

Davina Michelle treedt op bij Dutch Valley in Velsen. [fotocredit Harold Versteeg | PhotoFresh.nl]

Na haar deelname aan Idols in 2016 werd Davina Michelle opgepikt door productieteam ‘Sub-Bass Music Group.’ Samen starten zij een YouTube kanaal waar zij covers plaatsten om een fanbase op te bouwen.
In 2017 ziet wereldster Pink de viral video van ‘What about us’. “That’s better than I will ever sound” is haar reactie tot ongeloof van Davina Michelle. Resultaat, haar YouTube kanaal groeit explosief, enorm veel media aandacht en een aantal bijzondere optredens in het buitenland. Tijdens haar deelname aan het tv-programma ‘De Beste Zangers’ ontstaat de volgende mijlpaal in haar rijzende carrière.

Het nummer ’Duurt te lang’ van Glenn Faria wordt een record brekende hit. 11 weken staat hij op nr 1 in de top 40 wat haar de titel ‘Meest succesvolle zangeres in de top 40 ooit’ opleverde. Meerdere awards volgen: ‘Hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 2000,’ ‘Talent van het Jaar,’ ‘Hit van het Jaar,’ en ‘Muziekmoment van het Jaar’ met als bekroning een Edison Award voor ‘Beste Nieuwkomer.’ In augustus 2019 komt de volgende droom uit. Voorprogramma van Pink op het Malieveld in Den Haag voor 50.000 mensen. Tijdens de Corona crisis organiseert zij met haar team een aantal concerten in een leeg AHOY en ontstaat haar derde nummer 1 en zevende top 40 hit ’17 Miljoen Mensen’. Zeven Top 40 hits later is Davina er eindelijk klaar voor, haar debuut album ‘my own world’ komt uit op 21 augustus. @De Media Meisjes

Live foto Harold Versteeg