Eefje de Visser

Zangeres wint Gouden Notekraker.

Eefje de Visser heeft gisteravond de Gouden Notekraker gewonnen. De Notekrakers zijn prijzen van uitvoerende artiesten die daarmee hun waardering uitspreken voor collega-musici. De prijzen werden uitgereikt tijdens een speciale uitreiking in Paradiso in Amsterdam.

De winst van de Gouden Notekraker komt voor Eefje de Visser na een bewogen half jaar vol bijzondere releases, onverwachte wendingen en creatieve oplossingen. Begin dit jaar bracht ze haar vierde album Bitterzoet uit, waarna ze met een uitverkochte tour door Nederland en België zou beginnen, die helaas werd afgelast vanwege de pandemie. Maar Eefje vond andere manieren om haar muziek en artistieke kracht met haar fans te delen. Zo bracht ze in juni de de veelgeprezen Bitterzoet Concertfilm uit en maakte ze indruk met de bijzondere videoclip De Parade, die verleden week verscheen.

Afgelopen weekend had Eefje de eer om weer live voor publiek op te treden tijdens het muziekfestival Reeperbahn in Duitsland, waar ze hoge ogen gooide. Niet alleen werd ze uitgenodigd om naast de twee geplande optredens nog een extra show te spelen, ze was ook genomineerd voor een Anchor Award, haar eerste internationale nominatie. De prijs ging naar een andere act, maar Eefjes talent bleef niet onopgemerkt. “You don’t need to understand a single word to hear the beauty of Eefje de Vissers music,”

Op 1 oktober maakt Eefje in het Patronaat in Haarlem nog kans op twee 3FM Awards. Ze is genomineerd in de categorie Beste Track voor Oh en in de categorie Beste Muzikale Initiatief voor Bitterzoet Concertfilm. @Sony Music

Foto Hans Kreutzer