Fotoserie: BinnenUIT Festival Den Haag

Drie dagen lang struinen langs kunst en cultuur.

Drie dagen lang tussen 4 en 6 september stond Den Haag in het teken van kunst en cultuur tijdens het BinnenUIT Festival. Deze speciale editie van het jaarlijkse festival vond plaats in meer dan 30 culturele instellingen.

Muziek, dans, theater, performances, beeldende kunst en een rijk kinderprogramma stonden op het menu. Omdat het nog niet kan geen volle zalen, maar intieme en sfeervolle previews van het nieuwe cultuurseizoen.

Het festival plaatste een uitroepteken achter wat er in deze tijd wel mogelijk is aan cultuurbeleving. Makers en instellingen missen hun publiek en andersom. Het UIT Festival zette de toon voor het nieuwe culturele seizoen en zorgde voor verbinding.

Dat betekende voor de kijker en luisteraar een zucht van herkenning, een herbeleving van wat iedereen zo verschrikkelijk gemist had. Het was wel kleinschaliger maar daarom niet minder hartverwarmend. Voor de mensen was het tevens een kennismaking met optredens anno nu, met minder mensen en een andere beleving.

Kippenvel bij het eerste Paard concert na een half jaar, je laten meevoeren in mooie locaties als De Nieuwe Regentes, Korzo, Dakota, Cultuuranker Loosduinen/Waldeck, De Koninklijke Schouwburg en nog veel meer.

Met het BinnenUIT Festival is het cultuurseizoen 2020/2021 officieel geopend. En dat is goed nieuws, want dat cultuur hard nodig is en mensen verbindt, dat was dit weekend overduidelijk.

Kijk mee met de foto’s van ons kijkje in het nieuwe cultuuraanbod.

Fotografie en tekst Anneke Ruys