Jacques Ellis

Singer-songwriter kondigt release van zijn nieuwe album aan.

De als David van den Berg in Helmond geboren Jacques Ellis zal in het voorjaar van 2021 wereldwijd zijn album Whatever You’ve Brought releasen. Met daarop ook de debuutsingle Swimming.

Jacques, de naam van zijn vader van wie hij drie jaar na de dood van zijn moeder Ellis de gitaar nam. Jacques Ellis verloor zijn moeder op tienjarige leeftijd en overwon het rouwproces door gitaar te spelen, muziek te maken en zijn eerste stappen in het schrijven van liedjes te zetten. Zijn debuutsingle Swimming is eigenlijk het nummer dat zijn gevoelens over die tijd weerspiegelt.

Deze eerste single is de hoofdtrack van het aanstaande album Whatever You’ve Brought dat in het voorjaar van 2021 wereldwijd zal verschijnen. Ge gerust een thema album worden genoemd en beschrijft het rouwproces van deze jonge en zeer getalenteerde singer-songwriter en laat zich het best omschrijven als 100% puur en eerlijk.

Ter promotie van het nieuwe album zal Jacques in 2021 ook een uitgebreide tour doen, samen met singer-songwriter Michael Prins, die een grote fan is en Jacques zal helpen tijdens zijn eerste stappen in zijn professionele carrière.

Jacques Ellis: “Swimming” gaat over het overlijden van mijn moeder en het rouwproces dat daarop volgde, waardoor mijn vooruitgang als persoon en als muzikant vorm kreeg. Verlangen naar iemand die weg is, ondertussen het feit omarmen dat het me ook heeft gemaakt tot de persoon die ik nu ben. @M.A.R.S. Worldwide Music

Foto Studio Tabak