JAYA

Debuutalbum Fractured Disposition beleeft release op 20 november.

Na de release afgelopen juni van de single This Years News komt op 20 november JAYA’s debuutalbum Fractured Disposition uit.

JAYA is een formatie die bekend werd om hun energieke liveshows en geformeerd rondom de van oorsprong Australische en in Londen woonachtige singer-songwriter JAYA, die zich geïnspireerd voelt door songwriters als Tracy Chapman, Annie Lennox, Imogen Heap en Gerry Cinnamon. Dat resulteert in een verrassende mix van upbeat folk getinte songs met poëtische teksten.

JAYA treedt op met bassist / pianist / zanger Ronald Maas en drummer Stefano Magini. Haar opvallende zang en dynamische optredens hebben haar een aantal prestigieuze shows opgeleverd, in binnen- en buitenland. Fractured Disposition is het 8 nummers tellende debuutalbum waar door velen die de wervelende live-shows van JAYA kennen, reikhalzend naar is uitgezien.

De rauwe live-energie van die optredens is duidelijk voelbaar op het debuut, waar behalve de hypnotiserende stem en de mooie composities ook het melancholische geluid van de band opvalt, aangevuld met koperblazers en strijkers. Met kippenvel tracks als This Years News (eerdere single) en Can’t Find Peace, maar ook heerlijke up-tempo songs (Lady, Words) mag Fractured Disposition zeker een aanrader genoemd worden.

www.jayatunes.com