Diana Krall

Diana Krall – This Dream Of You

Een nieuw album van jazzvocaliste/pianiste Diana Krall is iets om naar uit te kijken. Ditmaal komt de Canadese met This Dream Of You, een plaat gevuld met niet eerder uitgebrachte tracks. Twaalf songs afkomstig van studiosessies die Krall tussen 2016 en 2017 opnam met de drie jaar geleden overleden producer Tommy LiPuma. Deze waren sessies die oorspronkelijk bedoeld waren voor haar album Turn Up the Quiet uit 2017. Het zijn sfeervolle jazz-getinte nummers zoals je Diana Krall het liefste hoort: de sensuele, melancholische stem en het veelzijdige pianospel. Liefdessongs als Almost Like Being In Love en That’s All worden afgewisseld met nostalgisch klinkende liedjes als Singing in the Rain en Autumn in New York. Een heerlijk swingend nummer is Just You, Just Me met Krall op haar allerbest. Uitzonderlijk is de titelsong van het album This Dream of You, een nummer dat Bob Dylan in 2009 schreef voor zijn Together Through Life album uit 2009. Krall maakt zich de song volledig eigen en transformeert deze tot een dramatisch liefdeslied. This Dream of You is een plaat die helemaal past bij deze melancholische tijden.****(AR)